Bosna i Hercegovina “šutke pada” u srijedu!

Tek što smo distribuisali "Glasnik br. 524" saznali smo ključnu informaciju koju moramo proslijediti do građana Bosne i Hercegovine prije srijede. Nešto od toga je objavio dnevni list "San", sa istim naslovom, međutim mi smo saznali nove detalje, navode iz online glasnika "Nacionalnog Kongresa Republike BiH", i dodaju:

Prevara koja se dogodađa ovih dana sa "reformom" policije i koja ce biti finalizirana sutra, u srijedu 20. februara 2008., je u suštini sljedeća:

Predstavnici Stranke za BiH (npr. Belkić) i SDA (npr. Džaferović) glasaju ZA "reformu" tamo gdje bi je mogli zaustaviti, s time što se spremaju da glasaju protiv reforme tamo gdje će biti "preglasani". Tamo gdje znaju da će biti preglasani oni će glasati "protiv" i tako će imati neko opravdanje pred narodom da nisu izdali, da su bili "preglasani". Međutim, budući da SDA i SBiH imaju dovoljno glasova da NE budu preglasani Tihić, Silajdžić i Dodik su smislili sljedeću igru:

SDA i SBiH će biti navodno protiv "reforme", ali protiv različitih dijelova "reforme". Silajdžić i SBiH će tobože tražiti da se usvoje njihovi "amandmani" po kojima bi se nekada u budućnosti, novim ustavom regulisalo kako će novoformirani policijski organi BiH uticati na lokalne policije, tj. na Policiju RS. Međutim, njihovi amandmani će biti odbijeni, oni ce biti preglasani od ostalih uključujući SDA, SNSD itd.

Isto tako SDA će predložiti svoje amandmane, a to je da ODMAH, nevezano za novi ustav, bude definisano kako će novoformirani policijski organi na nivou BiH uticati na lokalne policijske organe. Međutim, i oni će biti "preglasani" od ostalih, uključujući SBiH SNSD itd.

Tako će i SBiH i SDA, tj. Silajadžić, Tihić, Belkić, Džaferović, Izetbegović itd. imati neku odsutpnicu pred narodom da tobože nisu izdali da su oni drugi krivi što nisu usvojeni njihovi amandmani kojima bi bila spašena država.

Zato im je trebala ova iscenirana nagla "svađa" između Tihića i Silajdžića i navodni "rascjep" koalcionih partnera, da bi mogli odvojeno glasati jedni protiv drugih, dok i jedni i drugi glasaju u korist RS. Dakle, planirano je da "reforma" prolazi bez i jednih i drugih amandamana, 100% u korist RS.

Na djelu je klasična prevara koju često vidimo na Sarajevskim ulicama, gdje jedan od prevaranata "valja" šibice, a ostali prevaranti tobože igraju protiv njega, dok u stvari svi oni igraju protiv žrtve, koju zovu "papak" ili "seljak".

U ovoj igri, "papci" i "seljaci" smo mi, "glupi Bosanci", građani Bosne i Hercegiovine, u prvom redu Bošnjaci, dok Dodik valja šibice, a Hare i Tihi tobože igraju protiv njega.

Jedini problem smo im mi iz NKRBiH koji vidimo šta oni rade, i donekle su ih malo iznenadile demonstracije građana Sarajeva.

Međutim, demonstracije su stavili pod svoju kontrolu posredstvom portala Sarajevo-x. Naime, originalnim organizatorima iz pokreta Dosta i Grozd je na diskretan način priprijećeno da će završiti u zatvoru, i oni su se prepali pa su ustuknuli i prepustili vodstvo webmasreima Sarajevo-x, gdje su glavni Dario i "MirCerka", koji su potpuno u službi RS. Sarajevo-x je revolt građana sa stanjem u državi usmjerio na veoma limitiran krug "pitanja". Već je usvojeno da se "mirne" demonstracije "ne politiziraju"?! Čemu služe demonstracije bez politike?

Dakle, igra šibicara se može završiti. Bosna i Hercegovina šutke pada u srijedu. Biće demonstracija u subotu, ali možda protiv nekih "huligana" ili nekih trećerazrednih šarafa vlasti, ali ne i za očuvanje domovine, osim ako se građani na ulici ne otmu kontroli četničkih agenata, kao što su se oteli prošle srijede.

Nacionalni Kongres Republike BiH

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.