Zahtjev SDS-a i radikala za nezavisnost RS-a je bacanje magle u oči

Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) saopćio je danas da radikalizacija koju, “povodom protivpravnog samoproglašenja Kosova državom, zahtijevaju SDS i radikali RS-a s glavnim zahtjevom da vlast u RS-u proglasi nezavisnost, jeste najobičnije bacanje oprobane patriotske SDS-osvke magle u srpske oči”.

SNSD poručuje SDS-u i radikalima RS-a, “ali i svima drugima koji pokušavaju jeftino zavaravati građane i birače”, da se “ne miješaju u ono što ne razumiju”.

 

Također, ova stranka navodi u saopćenju da ona i aktuelna vlast već dvije godine sistematski i racionalno rade na zaštiti i očuvanju prava RS-a na osnovu Dejtonskog sporazuma.

U saopćenju SNSD navodi da Srbi u BiH ne treba nikada da zaborave činjenicu da je SDS poslije rata lagao Srbima da imaju državu, a da je nadležnosti RS-a “dijelio i kapom i šakom Sarajevu i Aliji Izetbegoviću”.

“Da su ti politički naivci, lažovi i lopovi ostali na vlasti RS bi prošla kao bivša srpska krajina u Hrvatskoj”, navodi SNSD i dodaje da su “njihove koncepcije o srpstvu i RS-u ljudi iskusili na svojoj koži, imovini i džepu i stoga je SDS-u i radikalima mjesto na političkom otpadu”.

(FENA)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.