Kad je jezik brži od pameti

Asim Kamber, aktuelni zastupnik u Skupštini Unsko-sanskog kantona (USK) i u Domu naroda Parlamenta FBiH, poznat je po ulaganju tužbi protiv svega i svačega (izuzev Vlade Kantona), ali i po brižnom prikupljanju izjava i dokumenata i citiranju šta je ko rekao "tada i tada".

Počesto je znao likovati izvlačeći nekoliko godina stare izjave svojih stranačkih i drugih protivnika.

No, nedavno se i sam našao u poziciji onih koje je znao unezgoditi. Krivac mu je stenogram s jedne od sjednica Skupštine USK iz 2006. godine.

Naime, kao žestoki protivnik pisanja tužbi prosvjetnih radnika protiv Vlade USK za neisplaćene razlike u plaćama prema Kolektivnom ugovoru, Kamber se u svojim diskusijama obrušio na prosvjetare.

Kada ga je neko podsjetio da je i njegova supruga prosvjetni radnik (zaposlena u biblioteci OŠ "Hasan Kikić" u Sanskom Mostu) i da će, vjerovatno, podići tužbu protiv Vlade USK, Kamber je te, 2006. godine sa skupštinske govornice samouvjereno poručio kako bi potpis njegove gospođe na tužbu protiv Vlade USK bio, ujedno, i potpis za razvod braka!?

Stjecajem okolnosti, međutim, ime Kamberove supruge Zerine našlo se na spisku isplata s budžeta USK prema sudskim izvršenjima u 2007. godini. Među 867 prosvjetnih radnika na spisku na broju 663 je Kamberova supruga sa iznosom od 36.150,03 KM. 

Strasni zagovornik

Kada ga je krajem prošle godine na sjednici Skupštine USK u sklopu tačke dnevnog reda "Informacija o sudskim izvršenjima Kantonalnog ministarstva finansija" na raniju izjavu o "potpisu za razvod braka" i činjenicu iz Informacije o sudskim izvršenjima sa imenom njegove supruge Zerine podsjetio zastupnik Ibraga Topić, Kamber je nevješto pokušao da se "izvadi".

Tako se za samo godinu od žestokog protivnika tužbi prosvjetara i Vladinog advokata zastupnik Kamber pretvorio u strasnog zagovornika isplata prema sudskim rješenjima. I to zbog tričavog razloga – 36.000 maraka.

Važno je da je brak Kamberovih spašen, da je porodični budžet deblji za pozamašnu svotu, a u politici je ionako sve moguće.

 

(Avaz)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.