6 miliona KM za rehabilitaciju magistrale Banjaluka-Prijedor

Predsjednik Vlade Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da će Vlada ove godine rehabilitovati kompletnu dionicu magistrale Banjaluka – Prijedor, za šta će biti izdvojeno šest miliona KM.

“Ove godine planirana je rekonstrukcija puta Otoka – Novi Grad, u vrijednosti od 1,6 miliona KM, a Vlada priprema projektnu dokumentaciju da u narednoj godini počne rehabilitaciju puta Prijedor – Tukovi – Ljubija, koja će koštati milion KM, kao i pravca Kozarac – Mrakovica, za šta je predviđeno oko dva miliona KM” , rekao je Dodik novinarima nakon sastanka sa rukovodstvom opštine Prijedor.

 

On je dodao da će iz sredstava Razvojnog programa RS ove godine biti plasirano dva miliona KM za rekonstrukciju kružnog toka kod “stare Jugobanke” i raskrsnice kod “Satka”, kao i za rehabilitaciju puta od “Satka” do “Le ponta”, te 500.000 KM za povezivanje puteva M-14,1 i M-15. “Za projekte obrazovanja u ovoj godini na području Prijedora biće uloženo 5.470.000 KM, a za projekte obalne utvrde u Tukovima 482.000 KM i regulacije rijeka Miloševice i Gomjenice 500.000 KM”, rekao je Dodik, napominjući da je riječ o sredstvima Vlade, kao i da će za ove projekte i lokalna zajednica obezbijediti dio sredstava. Dodik je najavio da će Vlada odobriti svoj dio sredstava za izgradnju 40 stanova za prioritetne boračke grupe u Prijedoru, za šta je opština u budžetu planirala 600.000 KM.

Premijer RS je istakao da je Prijedor primjer dobre bezbjednosne situacije, dobrih međunacionalnih odnosa i posvećenosti radu u normalnim uslovima. “To je nešto što predstavlja osnovu za razgovore o važnim infrastrukturnim projektima”, rekao je Dodik.

Načelnik opštine Prijedor Marko Pavić rekao je da je na današnjem sastanku sa premijerom RS i ministrima ragovarano o projektima, koje je opština kandidovala za razvojna sredstva, vrijednim ukupno 22,5 miliona KM. “Zadovoljni smo današnjim ishodom razgovora, jer su prihvaćeni projekti iz obrazovanja ‘teški’ 5,4 miliona KM, za puteve četiri miliona KM, za zaštitu od poplava milion maraka, za kratku zaobilaznicu šest miliona KM”, naveo je Pavić.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.