Dodik: Radikali su zla kob jednog naroda

Srpska demokratska stranka (SDS) i Srpska radikalna stranka Republike Srpske (SRS RS) optužile su danas premijera RS-a Milorada Dodika i njegov kabinet da omalovažavaju i marginaliziraju Narodnu skupštinu RS-a.

Šef poslaničkog kluba SDS-a Borislav Bojić i poslanik SRS RS Milanko Mihajlica su na konferenciji za novinare u toku skupštinske pauze optužili premijera Milorada Dodika da ignorira parlament, ne prihvatajući da se u Skupštini raspravlja o pitanjima važnim za ovaj entitet. Bojić je rekao da je SDS tražio da se u parlamentu raspravlja o stanju u privredi RS-a, privatizaciji naftnog sektora RS-a, reviziji privatizacije, o revizorskom izvještaju o poslovanju preduzeća Putevi Srpske, te o vladinom sporazumu sa ČEZ-om, ali da su takvi zahtjevi ignorirani.

Prema njegovim riječima, predsjednik entitetskog prlamenta Igor Radojičić i premijer Dodik nisu odgovorili da li će ta pitanja uopće biti razmatrana u parlamentu.

Mihajlica je optužio Vladu da marginalizira Parlament, ističući da se nikako drugačije ne može tumačiti odbijanje Vlade da pripremi informaciju o izgradnji autoputa Banja Luka-Gradiška, koja je “najskuplja gradnja puta na svijetu”.

“SRS savjetuje predsjedniku Vlade da se da u pamet… Da svoju histeriju i strah od promjene vlasti u Srbiji, od prispitivanja imovine koju je stekao i od preispitivanja svog djelovanja u toku prvog premijerskog mandata stavi u stranu i da se posveti poslovima za koji ga je narod izabrao”, kazao je Mihajlica.

Dodik, koji je pratio izlaganje poslanika opozicije, kasnije je novinarima rekao da su SDS i SRSRS postali “centar za obmanjivanje javnosti”.

On je naveo da je “ponosan na RS što i takvi u medijima mogu da iznose razne neistine bez ikakve odgovornosti”.

“Ja poštujem njihov politički stav, ali ovo što oni rade u funkciji je dezinformacija. Ponosan sam do bola što sam pobijedio takve kakvi su radikali. Oni su zla kob ovog naroda. Njihova politika krvi i tla je dovela Srbe na prosjački štap na početku prošlog i početku ovog vijeka”, kazao je Dodik.

Dodao je da isti stav ima i o radikalima u Srbiji.

(FENA)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.