SKUP PODRÅ KE “HALALI NAM HAMZA”


DANA 02.02. 2008. GODINE (SUBOTA) ČE SE, AKO BOG DA, ODRŽATI SKUP PODRÅ KE “HALALI NAM HAMZA”.

OKUPIMO SE SVI ZAJEDNO U 13 SATI NA TRGU S IMENOM NAÅ EG RAHMETLI PREDSJEDNIKA, ALIJE IZETBEGOVIČA, U ZENICI.

Bismillahi-r-Rahmani-r-Rahim

ABU HAMZA ”“ BRAČI I SESTRAMA

Es-selamu alejkum!

Neka je hvala Allahu dž.š. i neka je salavat i selam na Allahovog Poslanika s.a.w.s.

Kao prvo bih želio da se zahvalim svima koji su zainteresovani za moj slučaj i da zamolim Allaha da Vas nagradi Svojom najvećom nagradom inšaAllah. U zadnje vrijeme me mnogi pitaju kako mogu da mi pomognu i ovo je moj odgovor.

Prvo što tražim od vas jeste da počnemo ispravljati situaciju tamo gdje je ona počela da se kvari. Sve što nam se dešava posljedica je naših grijeha i neposlušnosti Uzvišenom, zbog kojih nas On sada stavlja u iskušenje.

Najveća posljedica toga nije samo moj slučaj, već i mnoge druge stvari, kao što su pokvareni odnosi među braćom – a da ne govorimo o odnosu prema drugima koje trebamo poštovati.

Zbog toga tražim od vas da se vratimo našem Gospodaru i da popravimo međusobne odnose i da na svim primjerima koje svakodnevno viđamo naučimo da svakome trebamo dati šansu.

Drugo što bih želio jeste da dovite za SVU braću u cijelom svijetu koja su u iskušenju, jer je dova najjače oružje u borbi protiv onih koji nam svim silama pokušavaju nauditi.

Iskušenja su nam najteža kada se dese nama samima, ali ako ih ne shvatimo kao kaznu već kao čišćenje od grijeha, Allah dž.š. će nam olakšati svaku situaciju.
Uz ovo ću iskoristiti priliku da od svih vas tražim halala ako sam nekog svjesno ili nesvjesno uvrijedio ili na neki drugi način zakinuo.

Kao što je poznato, Allah dž.š. neće promijeniti stanje jednog naroda dok se on sam ne promijeni. Osim onog što je najvažnije, a što smo već naveli, način na koji možete aktivno sudjelovati u rješenju moje situacije je slijedeće:

– Materijalna pomoć meni i mojoj porodici, kao i svima koji se nađu u istoj situaciji,

– Drugo što bih vas zamolio jeste da upoznate sve koje poznajete i ne poznajete sa ovom situacijom, da šaljete poruke, e-mailove, pisma, apele, peticije, faxove i sl. svima u svijetu i u BiH, a naročito organizacijama koje se bave zaštitom ljudskih prava i drugim institucijama koje mogu pomoći u rješavanju ovog problema (Predsjedništvu, Parlamentu, Vijeću ministara, vjerskim zajednicama i naročito Ministarstvu sigurnosti BiH). Ono što je sada bitno je da što više ljudi bude upoznato sa ovim problemom iz prave perspektive, da ih zatrpamo porukama koje će pokazati da narod BiH ne šuti. Neki mediji prenose nepotpune i netačne informacije koje nama u ovakvoj situaciji mogu samo nauditi. Apele koje vam šaljem ili koje sami napišete možete prevoditi na druge jezike i slati ih onome kome mislite da je potrebno. Jedna stvar na koju bih vam htio skrenuti pažnju je da meni nije ostalo još mnogo vremena i da sam zbog zauzetosti sređivanem papira vremenski ograničen i nisam u mogućnosti da intenzivno provodim ovakvu vrstu propagande, pa bih volio da se mogu osloniti na vašu pomoć u ovom pogledu.

– U Udruženju ”Ensarije “ je u toku priprema protesta protiv oduzimanja državljanstava i protiv kršenja osnovnih ljudskih prava. Sve zavisi od toga da li ćemo dobiti dozvolu da realiziramo ovakvu vrstu protesta. Ako to uspijemo ostvariti, bićete obaviješteni i pozivamo vas da što u većem broju učestvujete i date svoj glas protiv nepravde koja nam se čini.

Braćo i sestre, zamislite samo kako ćemo se opravdati pred Allahom dž.š. kada nas pita šta smo uradili za one koji su se našli u ovakvoj ili sličnim situacijama.

Iskoristite vaš razum, znanje, profesionalnu orijentaciju ili jednostavno samo dignite svoj glas, jer je on zapravo najdragocjeniji. Iskoristiću ovo malo vremena što mi je ostalo da vam javim ako iskrsne još neki način na koji možete pomoći, a vama stavljam u amanet da mi javite ako ja na neki način budem mogao pomoći vama.

Imad Al-Husin ”“ Abu Hamza

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.