Nema više potpisnika i pokajnika


Kada je prije nešto više od godinu objavljeno famozno pismo protiv čelnika N/FSBiH i direktora reprezentativnih selekcija, Elvir Bolić se već bio oprostio od dresa bh. tima. Međutim, Bolić je u svojim istupima na medijima apsolutno podržavao zahtjeve 13 “buntovnika “.

Četrnaest mjeseci poslije, Bolić je postao tim-menadžer nogometne selekcije BiH i zadaća mu je pomiriti “zaraćene strane “ i ujediniti ih. Možda je zaraćene strane pregruba riječ, ali činjenica je da su se posljednjih mjeseci u javnosti pominjale dvije strane. Oni koji su potpisali pismo i ostali pri svojim zahtjevima – potpisnici ili buntovnici, i oni čija imena su navedena u pismu, ali su ipak igrali za reprezentaciju – pokajnici.

 

“Nema više ni potpisnika ni pokajnika “, kaže nam Bolić i dodaje: “Svi će imati isti tretman. Znam za sve probleme i kroz razgovore ćemo ih pokušati prevazići. Svi oni koji žele da igraju za BiH, mi računamo na njih. Dakle, od danas, nema više ovih ili onih, svi su u istom krugu. Poslaćemo pozive svim igračima i oni koji se odazovu dobro su došli, a biće pozvani svi oni koji to zaslužuju. Dakle, od ovog momenta svi dolaze u obzir. Od Topića, koji je rekao da neće više igrati, pa nadalje. Svi igrači koji mogu igrati za BiH su potencijalni kandidati za dres reprezentacije “, kazao nam je Bolić, dodavši da je igrač tu zapravo da igra, a ne da bira.

Najefikasniji nogometaš reprezentacije BiH svih vremena kaže da njega i Kodru očekuje veliki posao u narednom periodu. Naime, svaki od njih trebao bi razgovarati sa određenim igračima i to uživo, a ne preko telefona, a vrijeme, s obzirom na to da ubrzo slijedi utakmica protiv Japana, neu­m­itno iz­miče.

“Očekuju nas razgovori sa svim igračima, kako onima koji su bojkotovali reprezentaciju, tako i onima koji su igrali cijelo vrijeme. Pokušaćemo zajedno prevazići sve što se dešavalo. Naša ideja je da razgovore obavimo uživo, a ne preko telefona. Međutim, neki igrači su na pripremama, neki igraju prvenstva, neki još na odmoru, pa ćemo vidjeti. Sa onima kojima se ne mognemo sresti pričaćemo telefonom “, kaže Bolić, kojeg smo upitali da li su razgovori sa Barbarezom i Salihamidžićem možda prioritet.

“Ne, nema prioriteta. Sa svima ćemo obaviti razgovore kada dobijemo priliku, a što se tiče Hasana možda ćemo malo pustiti da prođe vremena, pa tek onda sjesti i pričati sa njim.”

S obzirom na to da je novi selektor BiH nekada bio vrhunski napadač, te da je tim-menadžer reprezentacije također bio napadač, Bolića smo upitali da li će možda naša selekcija u budućnosti igrati ofanzivnije, nego je to bio do sada slučaj. “To je stvar koju ćemo sjesti i dogovoriti. Selektor ima viziju, ali ne bi bilo loše malo promijeniti razmišljanje, igrati ljepši fudbal nego do sada “, priznaje nam Bolić, koji nam je na kraju razgovora ka­­zao da mu je zapravo sv­e­jedno pr­otiv koga će BiH otvoriti kvalifikacije.

“Bilo bi dobro kada bismo protiv ja­čih igrali na početku, ali nemam ništa protiv toga da, recimo, na domaćem terenu otvorimo protiv neke od slabijih selekcija iz naše grupe. Pobjedom bi naraslo i samopouzdanje, kako igra­čima, tako i stru­čn­om štabu “, smatra Bolić, koji će u narednih nekoliko dana pokušati vidjeti dokle je došla procedura dobijanja pasoša za Miralema Pjanića, bez kojeg bismo mogli ostati, ukoliko mu Vijeće ministara ne odobri dobijanje bh. državljanstva.

(Oslobodjenje)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.