Matthaus, Kranjčar ili Kodro mogući novi selektori nogometne reprezentacije

Danas je u Sarajevu održana 8. radno-svečana sjednica Izvršnog odbora NS/FS BiH na kojoj je jednoglasno doneseno niz odluka i zaključaka. Sužena je i lista kandidata za selektora bh. nogometne reprezentacije na tri imena: Lothar Matthaus, Zlatko Kranjčar i Meho Kodro.

Na sjednici je usvojen Zapisnik i informacija o realizaciji zaključaka sa 7. sjednice Izvršnog odbora NS/FS BiH, održane 17. 12. 2007. godine, zatim Izvještaj o takmičenju u Premijer ligi BiH u jesenjem dijelu takmičarske 2007./08. godine, Komiteta za takmičenje, Komiteta za sudije, Disciplinske komisije i Komiteta za sigurnost i stadione uz određene primjedbe i obavezu da se raspiše novi tender za kuću koja će vršiti profesionalno snimanje utakmica Premijer lige u nastavku takmičenja.

Na današnjoj sjednici Izvršnog odbora imenovana je Prvostepena komisija za licenciranje klubova u koji su izabrani Sead Temin-predsjednik, te potpredsjednici Andrija Lečić i Bozo Čorić, a kao članovi Ivan Mioč, Zdenko Propadalo i Branislav Milidrag.

U Drugostepenu komisiju izabrani su čorđe Starčević-predsjednik, potpredsjednici mr. Marijan Oršolić, dr. Huso Golać, te članovi Vlado Pejaković, Mario Knezović i Zajko Kozlić.

Usvojeni su i Prijedlozi poslovnika o radu Komiteta za takmičenje, Komiteta za sudije i suđenje, Komiteta za propise i Komiteta za status igrača.

Prednacrt Plana prihoda i rashoda-Budžeta NS/FS BIH u 2008. godini je usvojen s tim da članovi Izvršnog odbora do 15. januara 2008. dostave pismene primjedbe na prednacrt Budžeta, saopćeno je iz NS/FS BiH.

Nakon duže rasprave i predočenih prijedloga kandidata selektor “A” reprezentacije nije izabran ali je lista kandidata sužen na tri imena: Lothar Matthaus, Zlatko Kranjčar i Meho Kodro. Odluka o selektoru bit će donesena na sjednici Izvršnog odbora zakazanoj za 5. januara 2008. godine u 12 sati do kada će članovi Predsjedništva pripremiti temeljitije prijedloge.

Na današnjoj sjednici imenovan je Veljko Kukobat za člana Komiteta za status igrača, te usvojen je prijedlog za finansijsku pomoć klubovima ženskog nogometa/fudbala, po kojem će se svim ženskim klubovima dodijeliti po 2.000 konvertibilnih maraka. Također, pokrenuta je inicijativa da se prigodnim aktivnostima naredne godine obilježi 100 godina fudbala/nogometa u BiH, navodi se u saopćenju NS/FS BiH.

(FENA)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.