Božićne čestitke upućene kardinalu Puljiću

Božićne čestitke nadbiskupu metropolitu vrhbosanskom kardinalu Vinku Puljiću između ostalih uputili su Željko Komšić, Nebojša Radmanović, reisu-l-ulema Mustafa ef. Cerić i mnogi drugi.

“Vama, uzoriti kardinale Puljiću, svećenstvu Nadbiskupije vrhbosanske i katoličkom narodu u Bosni i Hercegovini i dijaspori od srca želim sretan Božić i uspješnu nastupajuću 2008. godinu sa željom da ovaj veliki blagdan proslavite u miru, radosti i obiteljskoj sreći zajedno za svojim najbližima, prijateljima i komšijama”, stoji u čestitci predsjedatelja Komšića kardinalu Puljiću.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Nebojša Radmanović uputio jebožićnu i novogodišnju čestitku nadbiskupu metropolitu vrhbosanskomkardinalu Vinku Puljiću.

“Neka radost Kristova rođenja probudi sva srca dobrih ljudi u Bosni i Hercegovini za međusobnim zbližavanjem, jačanjem povjerenja, pomirenja, međuvjerske i međunacionalne tolerancije. Želim da Vam predstojeći Božić ulije novu snagu i usliši Vaše molitve u zajedničkim nastojanjimada osiguramo bolji život u Bosni i Hercegovini. U nadi da će Nova 2008.godina donijeti političku stabilnost, ekonomski napredak i duhovni mir, želim Vam sretan Božić i uspješnu Novu godinu”, stoji u čestitci člana Predsjedništva Radmanovića kardinalu Puljiću.

Reisu-l-ulema u Bosni i Hercegovini dr. Mustafa ef. Cerić uputio je u svoje ime i u ime Islamske zajednice u BiH božićnu čestitku nadbiskupu metropolitu vrhbosanskom kardinalu Vinku Puljiću zahvaljujući mu za upućene čestitke povodom Kurban-bajrama.

Podsjećajući da Isus promijenio povijest i tako obvezao čovječanstvo da se vrijeme mjeri od datuma njegova rođenja te da prema njemu muslimani imaju veliko poštovanje, reis Cerić piše da je razumljivo što je 138 muslimanskih alima i intelektualaca iniciralo muslimansko-kršćanski dijalog. “Obradovan sam činjenicom da je Papa Benedikt XVI. pozitivno odgovorio na muslimansku inicijativu za dijalog s muslimanima. To je zasigurno važno i za nas ovdje u Bosni i Hercegovini da u duhu onoga što nam je zajedničko u vjeri i domovini gradimo našu bolju zajedničku budućnost”, napisao je reis Cerić u čestitci kardinalu Puljiću želeći da on i najbliži suradnici kao i svi katolici u zajedničkoj domovini provedu blagdan Božića u radosti vjere.

Patrijarh srpski gospodin Pavle uputio je božićnu čestitku nadbiskupu metropolitu vrhbosanskom kardinalu Puljiću.

“Dvije tisuće godina je proteklo od one noći kada se u pećini pored Betlehema dogodilo najveće povijesno čudo. Kada nam je sam Sin Božji došao, obukao se u tijelo, postao kao i mi i ‘nastanio se među nama’ (Iv 1,14). Nitko drugi do On, vječni i nestvoreni Sin, Riječ, Logos Božji, po kojem je sve postalo. Od te noći ništa više u ljudskom životu i povijesti nije isto kao prije. Rodilo nam se ‘Sunce Pravde’ (Mal 4,2) i svojom toplinom i svjetlošću ispunilo sve ponore ljudskog pada i bogoborstva. Od te noći cijeli se ljudski život i povijest svih naroda svela na samo jednu dilemu, na samo jedno pitanje ”“ za ili protiv Krista? Samo jedno pitanje ali tako značajno da od njega zavisi cijeli naš život. To pitanje lebdi iznad i određuje sve povijesne epohe u proteklih dvadeset stoljeća. To pitanje odnosi se i na novi milenij. Mnogu putovi su pred nama ali nisu svi pravi. Neki od njih vode i u propast. Ako nam Gospodin nije otkrio bližu budućnost ostavivši je nama da je stvaramo, otkrio nam je konačnu i krajnju istinu ”“ da će On u svakom slučaju pobijediti. Da je dobro daleko moćnije od zla i da je svaka pobjeda zla u povijesti samo privremena i prividna. Za ili protiv Krista je pitanje na kojem će se riješiti budućnost svih naroda”, stoji u čestitici patrijarha Pavla koji želi da kardinalu Puljiću nastupajuća 2008. bude blagoslovljena te izražava iskreno poštovanje ostajući u ljubavi zajedničkog im Krista Spasitelja.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.