BAJRAMSKA ČESTITKA GLAVNOG IMAMA

U ime Allaha Milostivog Samilosnog

Hvala Allahu koji nam je dao mnogobrojne blagodati. Salavat i selam neka je duši miljenika Muhammeda a.s., duše njegove porodice i ashaba.

Braćo i sestre!

Danas smo počašćeni svetošću i ljepotom bajramskih mubarek dana. Dočekasmo blagdan u kojem činimo žrtve našem Gospodaru da bismo mu bili bliži i pokorniji.

Bliži radi milosti i blagoslova kojom nas Njegova blizina obuhvata, a pokorni da bismo potvrdili svoju pripadnost i naklonjenost našoj uzvišenoj vjeri. Kurbanski ili hadžijski bajram je simbol humanosti, jednakosti i zbratimljenosti muslimana. Stoga, neka u ovim danima svaka duša osjeti ljepotu i plemenitost kojom nas naša vjera usavršava. Budimo i sami simbol humanosti, jednakosti i bratske ljubavi.

Čestitam Vam svima nastupajuće bajramske dane u želji i dovi da nas Allah dž.š. sviju počasti srećom, zdravljem i blagostanjem na oba svijeta!

Posebne čestitke upućujem porodicama naših šehida, bolesnima, siromašnima, napuštenima, te našoj braći i sestrama koji nisu na svojim bosanskim topracima.

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN!!!

Molim Allaha dž.š. da bolesnima da zdravlje, iznemoglima snagu, siromašnima nafaku, napuštenima društvo, zalutalima uputu, tlačenima izbavljenje, zavađenima mir, raseljenima povratak u svoje domove, te svim potrebnim bolje stanje od sadašnjeg.

h. Amir ef. Mahić, gl. Imam MIZ Kozarac

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.