NSBiH: Smijenjen Muzurović, Pašalić dao ostavku

Izvršni odbor Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine na današnjoj sjednici u Sarajevu razriješio je dužnosti selektore i stručne štabove “A”, “U-21”, “U-19” i malonogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Jednoglasno je usvojen prijedlog Stručnog trenerskog-tehničkog komiteta, te je produžen mandat stručnom štabu U-17 reprezentacije BiH. Nakon što je direktor reprezentacija Ahmet Pašalić stavio svoj mandat na raspolaganje, čime je podnio ostavku na tu funkciju, IO je obavezao generalni sekretarijat NSBiH da u saradnji s Komitetom za propise pripremi prijedloge izmjena i dopuna Pravilnika o sistematizaciji radnih mjesta, Pravilnika o platama i Pravilnika o reprezentativnim selekcijama, te da članovima Predsjedništva NSBiH blagovremeno dostavlja plan organizacije reprezentativnih utakmica, saopćeno je iz NSBiH.

Izvršni odbor je pozvao sve igrače da prihvate pozive selektora, te saopćio da očekuje podršku navijača, medija i cjelokupne javnosti u stvaranju pozitivne klime koja bi omogućila “A” reprezentaciji da se u narednom periodu plasira na jedno od velikih takmičenja.

(FENA)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.