BOÅ NJACI SVJEDOČE U KORIST MUČITELJA IZ SRPSKOG LOGORA OMARSKA!


Nedavno je pred Opcinskim sudom u Sarajevu pokrenut spor po tuzitelju Drasku Zecu (na slici) protiv bivse glavne urednice Oslobodjenja Senke Kurtovic i dopisnice tog lista iz Prijedora Besime Kahrimanovic po kojoj on trazi 25000 KM odstete.

Razlog tuzbe je navodna kleveta novinarke Oslobodjenja protiv Draska Zeca u Oslobodjenju zbog teksta Isljednik iz logora Omarska imenovan za tuzioca.

Iako su na tekst reagirali prezivjeli logorasi koju su potvrdili da su prijedorskog advokata vidjali u logoru pa je Visoko tuzilacko i sudsko vijece BiH sprijecilo imenovanje Zeca za tuzitelja povrijedjeni prijedorski advokat ocigledno na sve nacine pokusava da se osveti.

Helem u cijeloj je prici najbizarniji podatak da se pred sarajevskim sudom pojavila dva svjedoka u korist tuzitelja – dva prijedorska Bosnjaka Hamzalija Kapetanovic i Emir Cepic koji su pred sudom branili Zeca rekavsi kako je rijec o najuglednijoj prijedorskoj familiji te da oni ‘nisu culi da je Zec obavljao posao isljednika u logoru’.

Dzaba stotine prezivjelih logorasa koji su dali izjave i koji znaju ko je bio Drasko Zec, nesretni Kapetanovic i Cepic kazu- da nisu culi.

Revolt kod previzjelih nesrba iz logora Omarska najvise izaziva cinjenica sto Besimu Kahrimanovic, jednu hrabru i odlicnu novinarku iz Prijedora, ali i njih same, prezivjele- vrijedjaju dva covjeka koji uopce nisu krocili u logor Omarska!

Da je bosanske solidarnosti pa da novcem pomognu hrabru novinarku Oslobodjenja sada kada se mora povlaciti po sudovima zbog – nicega, vjerujemo da bi bilo lakse i njoj i prezivjelim logorasima Omarske.

Vjerovati je da ce pravda i u ovom slucaju kad-tad pobijediti a Burekblog ce bar skromnim sredstvima narednoga ljeta ako Bog da pomoci hrabru Besimu.

(burek.blogger.ba)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.