Kozarac.ba

BOÅ NJACI SVJEDOČE U KORIST MUČITELJA IZ SRPSKOG LOGORA OMARSKA!


Nedavno je pred Opcinskim sudom u Sarajevu pokrenut spor po tuzitelju Drasku Zecu (na slici) protiv bivse glavne urednice Oslobodjenja Senke Kurtovic i dopisnice tog lista iz Prijedora Besime Kahrimanovic po kojoj on trazi 25000 KM odstete.

Razlog tuzbe je navodna kleveta novinarke Oslobodjenja protiv Draska Zeca u Oslobodjenju zbog teksta Isljednik iz logora Omarska imenovan za tuzioca.

Iako su na tekst reagirali prezivjeli logorasi koju su potvrdili da su prijedorskog advokata vidjali u logoru pa je Visoko tuzilacko i sudsko vijece BiH sprijecilo imenovanje Zeca za tuzitelja povrijedjeni prijedorski advokat ocigledno na sve nacine pokusava da se osveti.

Helem u cijeloj je prici najbizarniji podatak da se pred sarajevskim sudom pojavila dva svjedoka u korist tuzitelja – dva prijedorska Bosnjaka Hamzalija Kapetanovic i Emir Cepic koji su pred sudom branili Zeca rekavsi kako je rijec o najuglednijoj prijedorskoj familiji te da oni ‘nisu culi da je Zec obavljao posao isljednika u logoru’.

Dzaba stotine prezivjelih logorasa koji su dali izjave i koji znaju ko je bio Drasko Zec, nesretni Kapetanovic i Cepic kazu- da nisu culi.

Revolt kod previzjelih nesrba iz logora Omarska najvise izaziva cinjenica sto Besimu Kahrimanovic, jednu hrabru i odlicnu novinarku iz Prijedora, ali i njih same, prezivjele- vrijedjaju dva covjeka koji uopce nisu krocili u logor Omarska!

Da je bosanske solidarnosti pa da novcem pomognu hrabru novinarku Oslobodjenja sada kada se mora povlaciti po sudovima zbog – nicega, vjerujemo da bi bilo lakse i njoj i prezivjelim logorasima Omarske.

Vjerovati je da ce pravda i u ovom slucaju kad-tad pobijediti a Burekblog ce bar skromnim sredstvima narednoga ljeta ako Bog da pomoci hrabru Besimu.

(burek.blogger.ba)

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.