KOZARAC-Jutarnji trač…

 

Na osnovu clana 120. Zakona o lokalnoj samoupravi (“Sluzbeni glasnik Republike Srpske”, broj: 101/04, 42/05 i 118/05). Nacelnik opstine Prijedor raspisao je Javni konkurs za popunu upraznjenih radnih mjesta sluzbenika u Administrativnoj sluzbi Opstine Prijedor.

Konkurs je u petak objavljen u dnavnim listovima “Glas Srpske”, ” Kozarski vijesnik” i u ” Sluzbenom glasniku Republike Srpske” a bice otvoren 30 dana. Prijave na konkurs s potrebnom dokumentacijom podnose se na adresu: Opstina Prijedor, Strucna sluzba Nacelnika Opstine, Trg Oslobodjenja br.1. sa naznakom ” Komisiji za izbor sluzbenika u Opstinsku administrativnu sluzbu”. O rezultatima konkursa, kandidati ce biti obavjesteni u roku od osam dana od dana izbora.

Kompletan konkurs mozete procitati na oficijelnoj stranici Opstine Prijedor a vjerujem da ce nas Teufik Kulasic Arci, u komentaru bolje informisati o ovome konkursu i onome bitnome za nas.

Koliko ja mogu vidjeti iz ovoga Konkursa, a sto se dosta tice nas, mjesne zajednice su pravno ukinute kao i sekretari mjesnih zajednica, a Nacelnik Opstine oformio je Sluzbu za mjesne zajednice u kojoj ce raditi saradnici za poslove mjesnih zajednica. Nije mi poznato koji prostor ce pokrivati buduci saradnik za poslove mjesnih zajednica niti kakva ce daljnja biti uloga mjesnih zajednica, odnosno, narodno receno, kako ce to fercerati i gdje smo mi to u drustvenom uredjenju…

Volio bih da mogu prisustvovati sastancima Savjeta MZ Kozarac, kako bi dobio i zvanicne odgovore, prije par dana odrzan je sastanak Savjeta na koji, nazalost, nisam pozvan, ali sam po obicaju bio prozivan…

Iskreno se nadam da cu imati prilike cim prije suociti se sa Savjetom MZ Kozarac u punom sastavu, kako bi iznijeo svoje negodovanje u odnosu Savjeta spram ove stranice kao i na neke odluke koje je Savjet navodno donijeo.

Forum na ovome virtualu koristi se da bi se progurali licni interesi, poput udruzenja logorasa, a pojedinci nastupaju u ime Savjeta. Iskreno i meni su dosadila sva ta roganja i nadam se sto skorijem sastanku, koji bi mogli odrzati u prosirenom sastavu i rascistiti nesuglasice.

Pored samih napada na mene i optuzbi da sirim lazi i da manipulisem narodom, poceli su se napadati i clanovi ove stranice koji zajedno sa svima nama (a vi znate koji ste) vec tri godine gradimo ovaj virtual i cinimo ga mjestom okupljanja, mjestom gdje se carsija spaja, i svaka podjela na ovoj stranici nije dobrodosla.

Za mene nije licimjerno da neko iz “dijaspore” misli i brine se za Kozarac, kao sto to citam na forumu, za mene je licimjerstvo reci da se voli Kozarac a ne misliti i ne brinuti se za njega…

Voljeli ili ne ovaj virtual, pojedinci ce morati priznati rezultate ove stranice i sta se sve uradilo u Kozarcu putem nasih clanova, krenuvsi od ideja, organizacije do finansiranja i same realizacije i prema tome, ako neko ne vidi mogucnosti ove tehnike i njen danasnji znacaj, neka onda ne dolazi licimjerno i protura ovdje svoje ideje s kojima se ne slaze vecina nasih clanova i nece biti nikakvih rovova i svi cemo, ako ne zajedno, onda paralelno raditi na stvaranju boljih uslova za zivot u Kozarcu.

Takmicimo se po dobru…

Uspjeli smo iskoristiti par lijepih dana i prikljuciti struju na kucu nase Munibe Fazlic, koju je je izgradila HO Jetimi, tako da su sad obezbjedjeni voda i struja a u iducih nekoliko dana ce se zavrsiti i odvod na kuci, oluci i ostale potrepstine, kako bi s ponosom mogli reci da smo, ZAJEDNO, uspjesno odradili ovu akciju koju smo dobrim dijelom vodili i u ovoj virtualnoj carsiji.

Sto se tice zvanicne primopredaje ona ce se desiti u decembru, mada je Muniba vec odavno, presretna, preselila u svoju novu kucu, tako da se iskreno mogu zahvaliti svima vama koji ste podrzali Jetime i okoncali ovu nadasve humanitarnu akciju.

A od jutros nas je ponovo zameo snijeg, tako da i nije bilo nekog pazara za ovaj cetvrtak… Vecina raje je ipak ostala u toplim sobama dok su oni standardni isli uobicajnim jutarnjim navikama, kahva pa trač…

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.