Dodikova politika podsjeća na SDS početkom devedesetih godina

Sve ovo što se dešava proteklih nekoliko dana ukazuje na ispravan stav SDP-a BiH iznesen u petak nakon donesenih novih mjera visokog predstavnika, a to je da su upravo ove mjere visokog predstavnika predstavljale upozorenje i test nefunkcionalnim aktualnim vlastima da se otrijezne i da počnu raditi svoj posao.

Ovo je danas za Agenciju FENA izjavio sekretar za informiranje SDP-a BiH Damir Mašić, dodajući da ono što se dešava u protekla dva dana, komentari i reakcije koje stižu iz RS-a, tačnije od Milorada Dodika, samo opravdavaju tu tezu.

“Milorad Dodik je postao rob svoje nacionalističke retorike od prošlogodišnjih izbora, njegova politika očigledno doživljava krah i, nažalost, on sada pokušava zajedno sa sobom da u sunovrat baci i cjelokupnu javnost u RS-u, sve političke partije i svoju stranku. Ono što on u protekla dva dana prije svega, a i otprije radi i njegova politika jako podsjeća na politiku SDS-a s početka devedesetih godina koji se i sam SDS odrekao“, kazao je Mašić.

Nadamo se, dodao je on, da će još biti dovoljno razuma s njegove strane i da će prestati „da prodaje maglu“, prije svega, građanima RS-a i da će početi da radi u njihovom interesu i da poštuje institucije sistema države BiH.

„Ono što on poručuje međunarodnoj zajednici, što traži od njih, u slučaju da međunarodna zajednica poklekne pred tim zahtjevima, kompletna međunarodna zajednica nakon toga slobodno može da spakuje kofere i da ode iz ove zemlje“, kazao je Mašić.

(FENA)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.