Kvalifikacije za EP: BiH – Moldavija 0:1

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine je u devetom susretu kvalifikacija za EP u Sarajevu večeras poražena od Moldavije sa 0:1 (0:1). Jedini pogodak postigao je Bugaev u 22. minuti. Drugim uzastopnim porazom, te četvrtim u kvalifikacijama reprezentacija BiH se oprostila od plasmana na EP 2008.

U blijedoj nogometnoj predstavi nogometaši BiH nisu uspjeli doći do željenog rezultata, ponajviše zbog slabe igre u odbrani i sredini terena.

 

Prvo poluvrijeme proteklo je u dominaciji gostujućih igrača, koji su u 22. minuti došli u vodstvo preko Bugaeva. Napadač Moldavije oslobodio se svog čuvara i sa deset metara savladao Gušu.

Reprezentacija BiH je uzvratila u 27. minuti preko Muslimovića, koji je pogodio prečku. To je ujedno bila i jedina šansa bh. reprezentacije u prvom dijelu.

U drugom poluvremenu nogometaši BiH su nešto ofanzivnije krenuli ka golu Moldavije, ali su gosti uspjeli da osujete sve njihove napade. Tek u finišu susreta reprezentacija BiH imala je dvije prilike za gol, ali su Džeko i Berberović pogodili stativu.

U susretu s Moldavijom za BiH su nastupili: Gušo, Berberović, Bajić, Blatnjak, Muslimović, Maletić (od 77. Čustović), Nadarević, Radeljić (od 46. Ibišević), Zeba (od 46. Damjanović), Džeko, Rahimić.

U posljednja tri meča reprezentacija BiH dočekuje Norvešku, te ide u goste Grčkoj i Turskoj.

(FENA)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.