U posjeti Munibi Fazlić

 

Kao produžena ruka HO Jetimi, Omladinsko udruženje Mladost je danas posjetilo Munibu Fazlić koja kako smo ranije pisali živi na rubu egzistencije u šupi u vrlo teškim uslovima.

HO-a Jetimi je zahvaljujući vašim donacijama a koju predvodi nas Mase obezbjedila mjesečni fond od 100 KM u vidu osnovni namirnica koje ćemo mjesečno nositi našoj sugrađanki. Ovo je naravno samo kap na vrućom kamenu ono što Munibi stvarno treba su četiri zida i krov nad glavom. Kroz plać nam govori da nema nikoga i da jedva preživljava i da joj je jedina želja vlastita kućica pa kolika tolika. Kaže da se obraćala raznim institucijama sa obećanjima ali da joj niko nije pomogao, tražili su temelj kao osnovu za donaciju ona ga je od svoje pemzije nekako skrpila sad i to ništa ne vrjedi.

Å upa u kojoj stanuje već odavno prokišnjava, zujanje vjetra se ćuje kao na autobuskoj stanici na to sve Muniba ovisi o ljekovima jer je oboljela od šećerne bolesti. Kaže da nema svojih komšija koji joj koliko toliko pristignu u pomoć nezna kako bi izdržala. Uskoro će i hladniji dani i preživljavanje će biti sve teže prića nam Muniba pokazivajući na drva koja joj niko neće da izreže.

Neupitno je da se ovoj ženi treba pomoći i stim apelujem svim ljudima dobre volje koji su u mogučnosti da pomognu da to i urade preko HO-e Jetimi, neznam koliko bi gradnja jedne sobe sa kupatilom koštala ali sam siguran da te pare možemo iskupiti i sa tim usrećiti jednu staru ženu koja se i u ovakvim uslovima nije predala te se bori za život svaki dan.

Na kraju kaže posellami mi moje kozarčane a posebno Masu koji su ovo poslali, Allah će vas nagraditi…

 

 

Add comment

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.