OU MLADOST KOZARAC

Udruženje Omladine Kozarca

OU MLADOST KOZARAC

 

Nakon uspjesno zavrsene akcije ciscenja Stare pilane 14. 07.2007 pod vama poznatim nazivom KORA malo smo se primirili da odahnemo.

Kao i svi ostali,uzeli smo sebi ”godisnji” da provedemo vrijeme sa svojim najmilijima za vrijeme sezone. Lijepo je bilo, svako se o sebi zabavio, i eto opet dođe taj dan sastanka. Prođe nam odmor, na žalost nekih 🙂

Kao što rekoh,KORA je protekla veoma uspješno,rezultati su vidljivi,unatoč slabijem odazivu volontera.

Da se primjetiti da su se upravo pravi ljudi odazvali,koji su marljivo radili, lijepo se družili i slagali se. Osjetio se duh zajedništva,društvenog rada i volonterstva.

Mada su neki smatrali da će KORA biti prevelik zalogaj za našu organizaciju,marljivo smo se sticali,grickali i grickali,dok je nismo savladali hehe.

 

 

Naravno,u vrijeme ovog našeg kraćeg odmora,i nismo baš odmarali, kurs engleskog je nesmetano održavan. Pripreme za kurs informatike su u toku, a već naveliko razmišljamo i o edukaciji mladih o zloupotrebi alkohola i ostalih droga te njihovim štetnim dejstvima.

Na sastanku smo se malkice i obradovali, jer smo popravili malo svoj budžet sa finansijama iz projekta”Mladi i javno zagovaranje” (o kojem smo vam prethodno pisali)za naš trud,uspješan rad i aktivno učešće.

U sklopu ovog projekta,odradili smo jednu tv i jednu radio emisiju (Tv emisiju možete uskoro pogledati na sajtu) .

 


Odmah sljedeći dan,tj predprošli utorak krenuli smo u šoping,u Fis u Banja Luku.Malo smo se zagubili na početku,ali smo ipak na kraju uspjeli naći što nam je trebalo. Zadovoljni izborom,krenuli smo kući. Sljedeći dan su nam dostavili naručeni linoleum i stolice,i mi smo se odmah bacili u akciju. Podigli smo tepison i tepih( nismo našli mnogo insekata ispod za divno čudo hehe) te kao majstori postavili linoleum. Onako prašnjav i od motanja i iznošenja tepisona,sjeli smo na te nove stolice. Čejf je ćejf ;).

Nakon silnog prenošenja,prekopčavanja,brisanja i čišćenja, kao kod pravih Bosanaca,uslijedila je kahva. Neznam kako,ali nam je to sad jedna od najredovnijih aktivnosti postala, samo kahva za kahvom…

 

Poslije toga,dobili smo od Emsude još jedan stol i police. E tako,sad nam je kancelarija opremljena,internet prikopčan i nakon priprema bi kurs informatike trebao krenuti oko početka školske godine,ako bude sve išlo po planu. Od optimista smo dobili još dva računara koja očekujemo uskoro da budu preveženi za Kozarac tako da sa tim računarima sada imamo ukupno 8 computera minus 2 monitora koja nam još nedostaju. Akcija nabavke informatičke opreme je veoma uspješna a ovim putem bi se htjeli zahvaliti svima koji su donirali opremu a posebno Enesu Mahmuljinu koji je donirao sam 5 computera i jos par sitnica.

U kurs informatike će nam biti uključeni i naši vatrogasci,kojima smo prošle sedmice donirali 40 majica,a koje smo dobili u gore navedenom projektu. Naravno njima su prijeko potrebne,mnogo potrebnije nego nama.Nismo svjesni koliko mnogo znači takva jedna mala donacija. Nadamo se da ćemo i ubuduće dobro sarađivati sa našim vatrogascima.Uporedo sa ova dva kursa,u toku su pripreme za projekat Dom u Deri, za koji se iskreno nadamo da ćete uvidjeti njegovu vrijednost,te da ćete podržati ovaj naš podvig. Vjerujemo da će biti i malo težih situacija,gdje ćemo malo povući ručnu,znate da je još mlada organizacija,a projekat je ipak velik,obiman,i zahtijeva iscrpnu pripremu. Međutim,volja postoji,to nam je najvažnije.

 

 

Glavni adut u ovome svemu.

Znamo da vjerujete u nas,i znamo da će te nas podržavati. Takođe je u toku prijem u članstvo, sa minimalnom mjesečnom članarinom od 2 km, koja je namijenjena za održivost organizacije,za pokrivanje troškova kao što su struja, pošta, tinta za printanje, kahva i šećer;).itd.

 

O tome ćete biti još detaljnije obaviješteni preko naše oficijalne webstranice www.kozarac-x.com ,gdje ćemo pojasniti sve prednosti,prava i naravno obaveze za članove naše organizacije.Isto tako tamo ćete moći naći informacije o našem radu,odlukama i planovima,jer smo kao udruženje dužni izvještavati one koje zastupamo o našem radu. Iz tog razloga se i iskreno nadamo da će se vas što više zainteresovani za
članstvo,jer zajedno smo jači,šta nas je više,više ćemo i postići. Naravno,za projekat dom, trebamo predočiti i to da imamo mnogo članova,jer nemožemo praviti dom ako ga nemamo kome praviti.

 

Sellam Ba

Predsjednik OU Mladost

Zilha Bešić

 

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.