Novo iz Katakombe

 

Kao sto ste mogli vec na nasoj sluzbenoj stranici procitati juce smo obnovili most koji spaja obale na starenici. Sada prolaznici i ljubitelji prirode mogu bezbjedno prelazite preko njega nebrinuci da ce propasti.

Danas smo imali vanredni sastanak upravnog odbora gdje smo planirali slijedece korake predstojece akcije. Najveca briga nam je trenutno pjesak za nasip puta i rad sa bagerom oko ciscenja. Izlazili smo sa nekoliko poduzetnika na staru pilanu i pored najbolje volje morat ce mo odustati od srednjivanja igralista jer nemamo dovoljno sredstava. Ono sto mozemo uciniti na dan akcije je da pokosimo travu, malo da poravnamo teren i da postavimo golove. Po proracunu prosjecno bi nam trebalo 2000 KM za kompletno saniranje desne obale i ravnanje a to su sredstva koja ove godine nazalost nismo uspjeli skupiti.

Sredivanje puta sa kojim se spusta do stare pilane je nesto sto moramo odraditi inace cjela akcija nema svrhe ako je lokacija nepristupacna. Po procjeni nam trebaju 2 kamiona ter pjeska koji kostaju 440 KM, rad sa bagerom oko sredivanja puta, ravnanja , pravljenja brine za vodu da se pjesak ne sapere i sredivanja lijeve strane obale bi kostao dodatnih 500 Km.

Kako stvari sad stoje sredstva za pjesak mozda i iskupimo od obecanih donacija ali za bager smo opet kratki. Ako neuspijemo skupiti dodatnih 500 KM ne preostaje nam nista drugo nego da sami put koliko toliko poravnamo i naspemo pjeskom a igraliste ce morati cekati bolja vremena.

 

Skoro smo imali razgovor sa predstavnicima nacionalnog parka, uz odobrenje za radove obecali su sa nama izaci na teren do petka te pomoci ukoliko mognu ovisno od toga sta mi zelimo raditi. Pokusat ce mo od njih izvuci masineriju o cemu cu vas naknadno obavjestiti.

 

 

 

 

 

Kao sto vidite na slikama polagano sredivamo nasu kancelariju, iduce sedmice ocekivamo prve computere a za vikend se nadamo spajanjem na internet. Nasuprot onome sto nam se nabija na nos od pojedinaca sto mozda nije ni vrijedno spomena nase udruzenje je registrovano u Osnovnom sudu u Banja Luci po rjesenju broj F-1-110/07, rjesenje ce se moci naci i na nasoj stranici dok ga prekucamo.

Na sastanku smo uveli i fiksno radno vrjeme kada ce uvjek neko od nas biti u kancelariji i to svakim radnim danom od 11.00 do 13.00 sati. U to vrjeme nam se mozete obratiti ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi naseg rada, mozete prijaviti djecu za kurs engleskog jezika a uskoro i kurs informatike. Uspjeli smo dobiti dva besplatna mjesta za kurs engleskog jezika na Camridgu u Prijedor, ovaj kurs inace kosta preko 300 KM. Polaznici su vec prijavljeni a pocetak nastave se ocekuje u augustu.

Toliko za sada, znam da vas sve interesuje i nastojimo da sto vise informacija prenosimo o nasem radu koliko ovdje toliko i na nasem oficijelno web situ.

Samo vas posmatram, hehehe

Do pisanja

Sellam Ba

 

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.