JAVNI POZIV

JAVNI POZIV
Za idejno rješenje naslovne stranice trećeg izdanja
Knjige nestalih općine Prijedor
NI KRIVI NI DUŽNI

Pozivamo vas da nam ponudite idejno rješenje izgleda korica trećeg izdanja knjige nestalih.

U grafičko rješenje potrebno je ukomponovati sljedeći tekst: Knjiga nestalih općine Prijedor NI KRIVI NI DUŽNI

Sadržaj knjige vam je poznat i idejno rješenje mora upućivati o kakvoj se temi u njoj govori kroz fotografije i podatke nestalih i ubijenih Prijedorčana.

Pošto osobe čije podatke objavljujemo pripadaju različitim vjerskim i nacionalnim identitetima naša preporuka je da u idejnom rješenju izbjegnete simbole i motive koji upućuju na samo jedan vjerski ili nacionalni identitet.

Ukoliko budete koristili fotografije vodite računa o autorskim pravima na korištenje tih fotografija. Potrebno je da fotografije i cjelokupan dizajn budu urađeni u visokoj rezoluciji kako bi se postigla što bolja štampa.

Autori dizajna drugog izdanja knjige nestalih su bili Zebir Filović i Edin Ramulić (koji je i autor naziva knjige NI KRIVI NI DUŽNI). U drugom izdanju je na bijeloj podlozi koja predstavlja nevinost žrtava postavljen reljefni prikaz lica nestalih osoba iz knjige, što simbolizira njihovo traženje, tj. da je prijedorsko tlo prepuno njihovih tijela koja čekaju na nas. Slova i okvir su odštampani u boji krvi što je simbol sam po sebi.

Vaše radove šaljite do 12.07.2007. godine kako bismo mogli na vrijeme izabrati idejno rješenje i uputiti ga u štampu do kraja jula.

Ime autora naslovne strane bit će štampano u impresumu knjige.

02.07.2007. godine
Udruženje Prijedorčanki ”Izvor”

Add comment

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.