Welcome to the Jungle

 

Kako bi se sto bolje pripremili za predstojecu radnu akciju danas smo izvrsili mali obilazak Stare Pilane. Kao sto ce te vidjeti na slijedecim slikama stanje je vise nego ozbijno. Tesko je zamisliti  bilo kakve aktivnosti u prirodi ili izlete sa sadasnjim stanjem. Poslijednje kise su ucinile svoje i trava je nasprem prvim majem munjevito narasla. Dok smo se borili kroz travu bili smo u stalnom oprezu da nas nebi zaskocila kakva anakonda ili krokodil.  Kada bi bacili nekog stranca iz aviona nedavajuci mu podatke gdje se nalazi sigurno bi pomislio da je negdje u sred amazona.

Smece se nalazi na svakom drugom koraku, flase, ambalazu ali i krupnije stvari ljudi ostavljaju nepromisljeno o posljedicama svog postupka. 

Nekad mi nije jasno kako covjek moze toliko nesvjesno postupati sa onim sto nam priroda nudi. Uzimajuci sve sto pruza ali nedavajuci nista zauzvrat, nasuprot unistavamo ono gdje odlazimo da se odmorimo od svakodnevnih stresova i izazova zivota. Ako se u nama ne probudi zdrav razum uskoro necemo imati gdje uzivati u prirodi nevezano sada za Staru Plani mislim da je stanje skoro svugdje slicne.

Mi smo motivisani da ucinimo prvi korak, nadamo se da ste i vi i da ce te sa nama biti na ovogodisnjoj K.O.R.I . Samo zajedno udruzeni imamo dovoljno snage da napravimo promjenu i da uljepsamo okolis i zivotnu sredinu.

Mozemo li racunati sa Vama ?

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.