OHR izrekao novčane kazne HDZ-u BiH, HDZ-u 1990, SDA i Stranci za BiH

Ured visokog predstavnika (OHR), kako je ranije najavljeno, izrekao je danas financijske kazne političkim strankama zbog neuspostavljanja vlasti u Hercegovačko-neretvanskoj županiji.

Odlukom visokog predstavnika suspendirane su isplate sredstava iz državnog, federalnog te proračuna HNŽ-a za HDZ BiH, HDZ 1990 HZ, SDA i Stranku za BiH, počevši od 1. lipnja 2007. godine. Ova suspenzija sredstava ostat će na snazi do formiranja županijske Vlade. Također, financijska sredstva koja još uvijek nisu isplaćena iz proračuna HNŽ-a za 2007. godinu bit će umanjena za 40 posto za HDZ BiH i SDA, te 20 posto za HDZ 1990-HZ i SBiH. Umanjena sredstava bit će isplaćena tek nakon što se formira vlada.

Ako Vlada HNŽ-a ne bude formirana do 7. lipnja sredstva planirana za financiranje političkih stranaka u 2007. godini, koja tek trebaju biti isplaćena spomenutim političkim strankama u HNŽ-u, svakoga tjedno dodatno će biti umanjivana za 20 posto, sve dok se ne formira Vlada.

Nadalje, ukoliko Vlada ne bude formirana do 28. lipnja, visoki predstavnik zadržava pravo donošenja dodatne odluke o smanjenju sredstava za financiranje političkih stranaka iz federalno i državnog proračuna.

Prema odluci visokog predstavnika sredstva od novčanih kazni bit će uplaćena staračkim domovima, sirotištima i ustanovama koje se brinu o djeci s posebnim potrebama u HNŽ-u, kao dodatna sredstva za financiranje njihovih konkretnih projekata nevezanih za financiranje njihovih svakodnevnih potreba.

(FENA)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.