”ZAJEDNO SMO JACI IZGRADIMO IGRALISTE”

OTVOREN RACUN ZA AKCIJU ”ZAJEDNO SMO JACI IZGRADIMO IGRALISTE”

Datum: Thursday, April 22 @ 08:01:24 CEST Tema: Ništa
Dragi Kozarcani,

Kao sto smo rekli zelimo da vam damo detaljnije informacije u mogucnosti uplate za nasu zajednicku akciju.
Od danas je otvoren i racun na banci, samo za ovu akciju.
Svi koji zele da ucestvuju u obnovi igralista i daju svoj doprinos ovim putem to mogu uciniti uplatom na racun:

Broj racuna 44.71.21.960
Ime nosioca: Satko Mujagic
Banka: ABN AMRO Bank
Grad: Leiden
Drzava: Nizozemska (HOLLAND)

Uplata pod naznakom: “Za Kozarac”.

Ovako je prije tacno 3 godine pocelo…

Racun se morao otvoriti na jedno lice posto nemamo udruzenja na koje bi se moglo uplacivati. Racun je otvoren na ime Satko Mujagic jer mislimo da vecina ljudi iz Kozarca zna o kome se radi.

Satko je danas prilikom otvaranja racuna uplatio prvih 50 eura.

Imena svih oni koji uplate ce biti objavljena tako da svak moze da prati koliko novca pristize i provjeri da li je njegovo ime na listi.

Svabo i Satko

Ps. Ovo je stara vijest, igraliste je gotovo, sad se uplacuje za Jetimi.de …

BUDIMO OPTIMISTI!!!

Sest sedmica nakon prve ideje o pokretanju organizacije za obnovu Kozarca i kosarkaskog igralista pored Osnovne skole “Kozarac”, 9. jula 2004 u holandskom selu Udenhout je osnovana organizacija “OPTIMISTI 2004”. Organizacija ima za cilj obnovu Kozarca i okolnih mjesta i poboljsanje zivota u najsirem smislu rijeci.
 
Prvi projekat Optimista je obnova igralista u Kozarcu. Ova akcija je pocela polovinom aprila 2004. godine a jedni od pokretacia akcije, Ervin Blazevic i Satko Mujagic su krajem maja (na putu iz Sarajeva za Kozarac) odlucili da se u tu svrhu udruze u organizaciju koja nakon ove akcije ima u planu zapoceti druge aktivnosti, ovisno o potrebama povratnika u Kozarac ali i ovisno od donacija Kozarcana i sponzora.

Prvi projekat je napisan u junu 2004. i bice ovih dana upucen Ambasadi Kraljevine Holandije u Sarajevu. Od ambasade se trazi podrska obnovi igralista i jedna veca suma novca za asfaltiranje terena ili druge vece troskove, kao sto su ograda ili svlacionice. U toku jula se ocekuje odgovor a nadati se i nekoj novcanoj podrsci pomocu koje bi se vec ove godine mogao staviti novi asfalt.
 
Uprava organizacije Optimisti 2004. se sastoji od 3 clana i to: Omer Music, Marliese van Middelkoop i Satko Mujagic.

 

Vec postoje planovi osnivanja podruznica organizacije u Njemackoj, Austriji, Svicarskoj i Sjedinjenim Americkim Drzavama. Ervin Blazevic je vec od danas predstavnik Optimista u Kozarcu.

Kao sto je vec odprije najavljeno krajem jula (31. jula i 1. augusta) bice odrzan turnir u kosarci (3 protiv 3). Dosadasnji napori prikupljanja sredstava ali i dobrovoljni rad na igralistu (ciscenje, farbanje, itd.) su omogucili da se ove godine po prvi put nakon 1991. odigra tradicionalni turnir.

Sav prihod od uplata organizatori turnira, Bihcom.com i OPTIMISTI 2004 ce uloziti u dalju obnovu terena.

 

ZASTO OPTIMISTI : Ime Optimisti potice od ‘80tih kada se se tadasnji tinejdzeri Vedo, Bajric, Repa, Amir, Ditkun, Era, Satko i drugi pod tim imenom nadigravali na kozarackom turniru u kosarci. Ime je odavalo tihu nadu da ce tadasnji juniori srcem i voljom nadigrati uspjeti starije generacije vrsnih kosarkasa. Pa su se tako pobjede protiv Veterana ili Tea slavile i prepricavale kao najvazniji dogadjaji tog ljeta. Ovo ime 2004. godine nastavlja tradiciju nade i vjere u uspjeh, uprkos svemu.
 
ZASTO CRVENO SUNCE IZNAD KAMENA : U potrazi za lijepim simbolom za organizaciju, osnivaci su izmedju kozarackog kamena i kozaracke kule ipak izabrali ovaj prvi. Sunce iznad kamena u prirodi ne dolazi na tu, sjevernu stranu. Bas zato smo odlucili to nase, crveno, sunce, simbol stradanja 1992. staviti na sjever. Moto je: Sve se moze kad se hoce, pa i da sunce dodje na sjever.

Zaista iskreno hvala svima koji su ucestvovali i na bilo koji nacin pomogli u akciji obnove igralista, koju smo zajednickim snagama odradili i pokazali da mozemo-kad hocemo, ovako slicno bi trebali dalje…

 

 

 

 

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.