KOZARAC-Jutarnji trač…

 

Better'skih klupa sad na sve strane…:) good, better, the best…

 

Da kerusa okoti dvanestero mladih, i nije neka rijetkost, ali da svih dvanaest bude muskih, ne desava se svaki dan…

 

Ova zanimljivost, bila je ujedno i razloga da posjetim Mirsada Micu Talundzica, inace strastvenog lovca i clana lovackog udruzenja “Srndac” iz Kozarca.

Lovci su takodjer jedno od organizovanijih udruzenja na nasem poducju, koji pored svih povratnickih problema uspijevaju dobro funkcionisati i ciniti dosta na zastiti divljaci pored samog lova.

Nazalost nase lovacko drustvo kuburi s slicnim problemima kao i Mjesna zajednica, oni su mozda jedino lovacko drustvo bez vlastite teritorije, jer Zakon koji se izgleda primjenjuje samo na nama, jedna Opstina jedno drustvo, ne dozvoljava im da posjeduju loviste tako da mogu loviti samo kao lovacka sekcija, iako lovacko drustvo ima preko 200 lovaca.

Ali lovci se nadaju da ce se i to vremenom uspijeti rijesiti i da ce ovaj sport dobiti jos bolje uslove za svoj razvoj, jer lovni turizam moze donijeti dosta ekonomskog napredka ovoj zajednici….

 

 

 

Kako su najavili predstavnici Industrije obuce “Ivancica” iz Hrvatske Ivance, ova kompanija, na osnovu vec sklopljenog ugovora u poslovnom objektu bivse graficke djelatnosti u Kozarcu uskoro ce pokrenuti proizvodnju gornjih dijelova obuce.

Radovi na renoviranju objekta su u toku a ubrzo nakon sto bude instalirana oprema, pocece i obuka za 50 radnika koji ce vec, kako je receno, od 1. juna poceti s proizvodnjom.

 

Iskreno se nadam da ce ovaj pogon stimulisati i druge ulagace, a pogotovo nase Kozarcane da pokrecu slicne pogone i stim stvaraju odrziv zivot u ovome najvecem malom gradu, kako ga znamo nekad od milja zvati…

 

Inace, danasnji pazarni dan protekao je u standardnoj guzvi, negdje do podne a nakon toga si ponovo mogao bez problema zvati turu citavoj kafani.

Nasi vatrogasci, od sinoc su imali dvije intervencije, u oba slucaja radilo se o sumskim pozarima izazvanim ljudskim nemarom i nepaznjom prilikom krcenja i ciscenja njiva…

Ovo bi moglo biti i najzanimljivija desavanja unazad par dana, nakon aprilske blic sezone, ponovo smo se vratili starom ritmu zivota, Turski nije hititi…

Sreca pa ovaj virtual nikad ne spava…:)

 

 

 

 

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.