Na putu do omladinskog doma u Kozarcu

Na putu do omladinskog doma u Kozarcu

Omladinski Dom DeraPut je jedini nacin do cilja. Rjetko je lagan a nasa podloga vise lici makadamu nego asfaltu. U drzavi koja se jos oporavlja od ratnih tegoba, mladi su manje vise zaboravljeni i prepusteni sami sebi.

Cvrsto odlucni da poboljsamo situaciju mladih Kozarcana osnovali smo omladinsko drustvo “Mladost” krajem 2006 god. Nas cilj je vasa radost, bolja perspektiva u zivotu i lakse snalazenje sa svakodnevnim izazovima zivota.

Pokrenuli smo veliki projekt koji bi dao nasoj organizaciji i svim mladim Kozarcanima krov nad glavom OMLADINSKI DOM. Prije rata smo imali cak 7 drustvenih domova, danas su svi poruseni i devastirani. Trenutno ulazemo velike napore kako bi dobili dozvolu za izgradnju omladisnkog doma u Deri gdje je nekad bio 1 od 7 prijeratnih domova.

To je samo jedan korak velikog lanca u pisanju projekta potencijalnim donatorima sredstava iz Svedske. Od savjeta mjesne zajednice dobili smo jednu kancelariju na privremeno koristenje, kancelariju koja nema nikakvog namjestaje sem golih zidova, a kako trenutno nemamo nikakav izvor prihoda ovisni smo o donacijama ljudih dobre volje i onih koji zele pomoci nasem drustvu. Omladisnko drustvo ima svoju stranicu kozarac-x.com
tu mozete pratiti nas rad i izvrsiti donacije ukoliko zelite. Svi donatori ce biti prikazani tabelarno na stranici.

Nadam se da ce nas rad i zalaganja pokazati uskoro rezultate ka boljitku situcije mladih Kozarcana. U tom smislu do pisanja.

Ahmet Arnautovic
clan upravnog odbora
“Mladost” Kozarac


Add comment

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.