Na putu do omladinskog doma u Kozarcu

Na putu do omladinskog doma u Kozarcu

Omladinski Dom DeraPut je jedini nacin do cilja. Rjetko je lagan a nasa podloga vise lici makadamu nego asfaltu. U drzavi koja se jos oporavlja od ratnih tegoba, mladi su manje vise zaboravljeni i prepusteni sami sebi.

Cvrsto odlucni da poboljsamo situaciju mladih Kozarcana osnovali smo omladinsko drustvo “Mladost” krajem 2006 god. Nas cilj je vasa radost, bolja perspektiva u zivotu i lakse snalazenje sa svakodnevnim izazovima zivota.

Pokrenuli smo veliki projekt koji bi dao nasoj organizaciji i svim mladim Kozarcanima krov nad glavom OMLADINSKI DOM. Prije rata smo imali cak 7 drustvenih domova, danas su svi poruseni i devastirani. Trenutno ulazemo velike napore kako bi dobili dozvolu za izgradnju omladisnkog doma u Deri gdje je nekad bio 1 od 7 prijeratnih domova.

To je samo jedan korak velikog lanca u pisanju projekta potencijalnim donatorima sredstava iz Svedske. Od savjeta mjesne zajednice dobili smo jednu kancelariju na privremeno koristenje, kancelariju koja nema nikakvog namjestaje sem golih zidova, a kako trenutno nemamo nikakav izvor prihoda ovisni smo o donacijama ljudih dobre volje i onih koji zele pomoci nasem drustvu. Omladisnko drustvo ima svoju stranicu kozarac-x.com
tu mozete pratiti nas rad i izvrsiti donacije ukoliko zelite. Svi donatori ce biti prikazani tabelarno na stranici.

Nadam se da ce nas rad i zalaganja pokazati uskoro rezultate ka boljitku situcije mladih Kozarcana. U tom smislu do pisanja.

Ahmet Arnautovic
clan upravnog odbora
“Mladost” Kozarac


Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.