Novi Microsoftov operativni sistem Windows Vista od sutra i u BiH


Microsoft BiH danas je u Sarajevu predstavio novi kompjuterski operativni sistem Windows Vista, 2007 Office Sistem i Excange server, koji će od 1. februara biti dostupni korisnicima računara i u BiH.

Novosti koje donose novi proizvodi , kako je istaknula tokom prezentacije direktorica Microsofta BiH Lejla Zukić-Krivdić, sadržavaju niz značajnih karakteristika, kao što su zaštita podataka i privatnosti, on-line sigurnost djece, povećana interoperabilnost, odnosno sposobnost informacijskih sistema i dostupnost tehnologije osobama s raznim zdravstvenim poteškoćama. Osim toga, novi sistem nudi razvijenije interfejs-veze i pouzdaniji je za rad.

Proizvod je jučer lansiran u Tokiju, New Yorku i u Evropi, a osnivač Microsofta Bill Gates predstavio ga je kao “ključ današnje kompjuterske ere” i uporedio ga s prethodnim sistemom Windows 95, za koji je rekao da je, isto tako, “bio ključ ere koja se završila”.

Lokalizirana verzija proizvoda Windovs Vista za BiH, kako je najavljeno, može se očekivati do kraja godine.

Za današnju prezentaciju novog kompjuterskog sistema izrađen je i prvi bh. gadget “posao na dohvat ruke”, mini aplikacija koja se nalazi u novoj radnoj površini u Windovs Visti, a koji će korisnicima računara omogućiti pregled trenutno objavljanih radnih mjesta, bez otvaranja web browsera, tako što će im ponuda poslova uvijek stajati na desktopu.

(FENA)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.