DONIJETA JE ODLUKA O NEZAVISNOSTI KOSOVA

DONIJETA JE ODLUKA O NEZAVISNOSTI KOSOVA


Hašim Tači tvrdi da je od svih zvaničnika SAD s kojima se sreo dobio uvjeravanja da je odluka o statusu Kosova donijeta.
Odluka o nezavisnosti Kosova sada se usaglašava sa Evropskom unijom i drugim međunarodnim činiocima, izjavio je predsjednik Demokratske partije Kosova i član pregovaračkog tima Prištine Hašim Tači poslije razgovora s državnim podsekretarem SAD za politička pitanja Nikolasom Bernsom. Kosovski premijer Agim Čeku na diplomatskoj turneji.
Prema Tačijevim riječima, Kosovo će biti nezavisna država sa suverenitetom na cijeloj teritoriji, s civilnom misijom i vojnim prisustvom NATO-a. Tači je rekao da neće biti daljeg odlaganja rješenja statusa poslije održavanja parlamentarnih izbora u Srbiji, 21. januara 2007. On smatra da su sada Kosovu potrebni mir i red i da bi institucije i građani Kosova trebalo da budu jedinstveni u državotvornim aktivnostima.
Tači se tokom višednevnog boravka u SAD sreo sa zvaničnicima Stejt departmenta, Saveta za nacionalnu bezbjednost i predstavnicima civilnog društva.
U SAD je tokom ove nedjelje boravio i član pregovaračkog tima Prištine i predsjednik Reformističke partije Ora Veton Suroi.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.