BOSS upozorava


Predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović prezentirao je na današnjoj izvanrednoj konferenciji za novinare u Tuzli dokaze, po kojima su tokom izbora korištene neispravne evidencijske liste na kojima nije bilo moguće propisno evidentirati glasove kandidata Patriotskog bloka.

“Prema odluci Izborne komisije (IK), do 6. oktobra evidentirano je postojanje štamparske greške, pogreške proizvođača ”“ kreatora obrasca. Navedenom odlukom izborna komisija je potvrdila kako prezentirani rezultati izbora bitno odstupaju od rezultata s kojima raspolaže Patriotski blok”, kazao je Ajanović. BOSS upozorava da je u skladu s Izbornim zakonom obavezno ponovno brojenje glasačkih listića u svim općinama, jer je učinjena povreda Izbornog zakona BiH koja bitno utječe na dodjelu mandata.

Ukoliko se ne provede potpuno prebrojavanje, IK bi u skladu s člankom 2.10 Izbornog zakona BiH trebao poništiti izbore, jer su u izbornim jedinicama i biračkim mjestima ustanovljene nepravilnosti koje mogu utjecati na rezultate izbora, a ne mogu se otkloniti djelomičnim prebrojavanjem glasova, kazao je Ajanović.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.