Dolazi li razdoblje smjena u Nogometnom savezu BiH?


Nakon kraha reprezentacije protiv Grčke bilo bi realno očekivati i neke smjene u stručnom kadru reprezentacije. Naravno, takve promjene morati će sačekati novu sjednicu Izvršnog odbora Nogometnog saveza.

Izbornik Blaž Slišković poručio je novinarima nakon susreta s Grčkom kako on preuzima odgovornost za loše rezultate domaće nogometne vrste. Takav stav Bake je u jednu ruku za pohvalu ukoliko se uzme u obzir činjenica kako sam Slišković pored svih ostalih čimbenika Nogometnog saveza, u prvom redu Muniba Ušanovića, Milana Jelića, Ilje Dominkovića i Ahmeta Pašalića ne bi sam trebao snositi odgovornost za loš rezultat.

 

Odgovornost za rezultat snose svi. Ukoliko bi IO izglasao nepovjerenje Sliškoviću tada bi njegovi članovi sa sebe skinuli dobar dio odgovornosti za loš rezultat reprezentacije. Simpatizeri reprezentacije gotovo će se jednoglasno složiti kako su domaćem nam Nogometnom savezu potrebi novi ljudi, jer trenutna garnitura ljudi koji su na čelnim pozicijama je protratila svoju šansu (više puta).

Moralno bi bilo da nakon ovih novih neuspjeha trenutni vrh Saveza ustupi svoja mjesta drugim – novim ljudima koji bi tako dobili šansu da već u ovim kvalifikacijama pomladi nacionalnu vrstu te sačini strategiju napretka reprezentativnog nogometa. Ukoliko bi uspjeli udariti zdrave temelje novoj reprezentaciji tada bi imali osnova nadati se kako će možda u narednim kvalifikacijama nacionalna vrsta napraviti napredak u vidu plasmana na jedno veliko nogometno natjecanje.

Moral je međutim pojam za kojim rijetko tko poseže u ovoj zemlji, a kamo li u Nogometnom savezu. Međutim, možda vrh saveza silom napusti svoje pozicije, jer za Nogometni savez se zainteresiralo i državno tužiteljstvo radi navodnih novčani pronevjera. Sve u sve očekuje nas zanimljivo razdoblje kada je u pitanju reprezentacija i sve ono oko nje.

 

 

Pincom

Add comment

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.