Sanader Hrvatima BiH: Zagreb nije vaš glavni grad


"Politika Hrvata u BiH neće se voditi iz Zagreba, niti im Zagreb može davati recepte kako će zaštititi svoje interese. No, Hrvatska će paziti da se sačuva konstitutivnost i osigura ravnopravnost hrvatskog
naroda. U tom ćemo cilju djelovati i u međunarodnoj zajednici i u Sarajevu", izjavio je šef HDZ-a i premijer Ivo Sanader, komentirajući postizbornu situaciju u BiH.

Sanader je pozvao sve hrvatske stranke u BiH na zajedništvo jer je to politički najkorisnije. Sanader ne smatra da je hrvatski HDZ odgovoran za raskol u HDZ-u BiH, piše današnji Večernji list.

"Nije točno da su postojale bliske veze između hrvatskog HDZ-a i HDZ-a BiH. Osobno i kao predsjednik HDZ-a bio sam protiv razdvajanja ili raskola unutar HDZ-a BiH i kad su nas u Mostaru pitali što mislim da trebaju napraviti, rekli smo im da je najbolje da se svi objedine i idu zajedno na izbore. Žao nam je što to tada nisu svi napravili. Mi se sigurno nismo zalagali za raskol u HDZ-u BiH", rekao je Sanader.

Sanader smatra da je HDZ BiH počeo tonuti u probleme nakon što je Dragan Čović istaknuo predsjedničku kandidaturu unatoč optužbama za korupciju.

"Taj je Čovićev potez za posljedicu imao suspenziju HDZ-a BiH iz Europske pučke stranke", podsjetio je Sanader.

Na pitanje misli li da je loše što Hrvate u BiH predstavlja član SDP-a, Sanader je rekao da se ne kani miješati u unutarnje odnose susjedne države te da se svi moramo emancipirati u pogledu nečije stranačke pripadnosti.

Izjavu Ive Mira Jovića da bi Hrvati mogli napuštati BiH Sanader nije želio komentirati, dodajući tek da o Joviću sve govore njegovi izborni rezultati.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.