Najbolje organizovani izbori


Opći izbori protekli su u mirnoj atmosferi i jedni su od najbolje organiziranih u Bosni i Hercegovini nakon rata, ocijenio je u izjavi Feni Ljubo Janjić, koordinator mreže sedam nevladinih organizacija iz BiH koje su na ovim izborima imale 3.800 promatrača.

Prema negovim riječima zabilježeni su samo mali propusti koji nisu uticali na izborni proces ili pojedini, usamljeni i izolirani incidenti, kao što su bili napadi na članove biračkih odbora.

Schwarz-Schilling: Očekujem da se političari prihvate posla

Očekujem da se, nakon Izbora, političari ponovo ozbiljno prihvate posla, izjavio je danas prilikom posjete biračkom mjestu Baščaršija 2 Visoki predstavnik za BiH Christian Schwarz-Schilling.

“U Izborima i s Izborima je sve moguće. I promjene na bolje kao i promjene na gore. Divan je dan, ljudi izlaze na glasanje, vidjećemo šta će biti”, kazao je Shwarz-Schilling.

Silajdžić: Očekujem da, nakon izbora, svima u BiH bude bolje

Predsjednik Stranke za BiH Haris Silajdžić kazao je danas novinarima da, nakon općih izbora u BiH, očekuje da svima bude bolje.
«Nadam se da ćemo u BiH imati pravu demokratiju. To od nas traži svijet, a to ćemo i postići», kazao je Silajdžić nakon što je, u prostorijama Planinarskog saveza BiH u Sarajevu, obavio svoju građansku dužnost.

Upitan da li očekuje pobjedu, Silajdžić je jednostavno odgovorio: »Apsolutno». On je kazao da će, u slučaju pobjede, Stranka za BiH i on lično veći dio vremena i energije posvetiti razvoju privrede.

Tihić: Očekujem da ću ponoviti pobjedu s prošlih izbora

Očekujem da ću ponoviti pobjedu s prošlih izbora, izjavio je nakon glasanja Predsjedavajući Predsjedništva BiH i predsjednik Stranke demokratske akcije Sulejman Tihić.
Predsjednik Tihić je dodao kako misli da neće biti značajnijih promjena u strukturi vlasti ali smatra da će morati doći do promjena u odnosima snaga u, kako je rekao, partnerskoj većini koja je konstantna.

Komentirajući mogućnost koaliranja SDA sa ostalim strankama, Tihić je izjavio da će se partnerski odnosi sklapati kao i do sada.

”Kada su u pitanju hrvatske i srpske stranke, SDA će koalirati s onima koje dobiju najveću podršku naroda odnosno građana. Å to se tiče ”bosanskih stranaka “, i to će, naravno, zavisiti od izbornih rezultata “, kazao je Tihić te istakao da je, rijetko kada, SDA pravila koalicije s onima kojima je željela.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.