Pobjeda nedovoljna za izravan plasman na EP


Košarkaši Bosne i Hercegovine uspjeli su, uz puno muke, doći do pobjede u susretu protiv Makedonije, u okviru posljednjeg kola kvalifikacija za Europsko prvenstvo. U Skenderiji su domaći slavili rezultatom 75:72.

Međutim, pobjeda nije bila dovoljna za prvo mjesto. Bila je izražena manje od neophodnih 8 razlike, a i u Portugalu je domaća reprezentacija pobjedila Izrael (69:49) te tako izborila prvo mjesto i izravan plasman na Europsko prvenstvo u Španjolskoj. Makedonija je druga, BiH će s trećeg mjesta u skupine u dodatne kvalifikacije.

 

Makedonci su otpočetka utakmice u Sarajevu nametnuli svoj ritam, konstantno su bili u prednosti. Fantastičan je u prvom dijelu bio Stefanov koji je postigao 16 poena i doveo svoju momčad do četiri poena razlike na poluvremenu (34:38).

Previše promašenih otvorenih šuteva, kao i malo raspoloženih igrača, stajale su izabranike Nenada Markovića minusa na poluvremenu. Drugi dio nije protjecao u nimalo boljem svjetlu, sredinom posljednje četvrtine Makedonci su uspjeli “pobjeći” na 7 koševa razlike.

Ipak, nošeni bučnim navijanjem, zahvaljujući i nervozi Makedonaca, u posljednje tri minute reprezentativci BiH uspjevaju preokrenuti rezultat te doći do pobjede, koja ipak nije bila dovoljna za plasman na EP.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.