Stranka za Bosnu i Hercegovinu “100% BiH”


Pise: Besima Kahrimanovic:

Stranka za Bosnu i Hercegovinu (S BiH) zalaže se za modernu i demokratsku Bosnu i Hercegovinu u Evropi zasnovanu na ekonomskim regijama, kazao je ovo na predizbornoj tribini održanoj u Prijedoru u sportskoj Dvorani "Mladost" predsjednik S BiH dr. Haris Silajdžic.

Nakon izbora u proces ce se pustiti i Ustavne reforme a najveca energija treba se posvetiti izgradnji privrede i jacanju ekonomije, dodao je Silajdžic. On je izrazio ocekivanje da ce na narednim izborima postati clan Predsjedništva BiH a predizborni slogan 100 % BiH prokomentarisao je rijecima Bosna za sve, svi za Bosnu.

Pisanje pojedinih medija da je iz Sarajeva od strane Reis-ul-leme Mustafe ef. Cerica i Harisa Silajdžica stigao ferman o akciji "svilen gajtan" koja je navodno uperena protiv Milorada Dodika, Silajdžic je ocjenio humoristickim tonovima koji prate predizbornu kampanju.

Kandidat za poslanika u NS RS iz izborne jedinice jedan Muharem Murselovic kazao je da su Prijedorcani pokazali kako se voli svoj grad i država jer su se nakon silnih nedaca vratili domovima.

"Vratili smo se ali ne radimo, djeca idu u škole ali ih ne uce Bošnjaci, ne ucestvujemo u raspodjeli budžeta i nalazimo se u totalnoj diskriminaciji. Zbog ovog moramo izaci na izbore i glasati za stranku koja u svom programu preferira državu BiH, jacanje državnih institucija i sigurnost gradana u svakom dijelu BiH. Država BiH se gradi u Prijedoru, Bosanskom Novom, Bosanskoj Dubici i Srebrenici.

Ako države ne bude u ovim gradovima onda je stvarno nece ni biti. Za gradnju države u ovim gradovima garancija su povratnici kao što su garancija da u ovim gradovima nece biti ni druge države", kazao je izmedu ostalog Murselovic.

Kandiat za predsjednika Vijeca naroda ispred S BiH Remzija Kadric podsjetio je da se ova stranka zalaže za državu BiH koja je starija od Dejtonskog i drugih sporazuma zbog cega je porucio da se nesmije pristati na uvijet "ako vi prihvatate RS prihvatamo i mi BiH"!

Ovaj članak dolazi sa MojPrijedor.com & Hambarine.com

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.