KOZARAC-Jutarnji trač…

Prije par dana postavljeni su  saobračajni znakovi zabrane prolaska kroz glavnu ulicu za kamione, poljoprivredne mašine i zaprežna vozila. Istina zabrana je došla s zakašnjenjem i skoro da danas i ne treba ali nadati se da će se dogodine ozbiljnije priči ovome problemu koji nastaje u čaršiji u toku ljetnih mjeseci kada je zbog gužvi skoro nemoguće proći glavnom ulicom, bilo pješice ili autom.

Bilo je nekoliko inicijativa da se ovaj problem riješi ali do sada konkretno je urađeno jedino postavljanje ovih znakova koji barem djelimično ograničavaju prolaz kroz čaršiju. Znakovi su friško postavljeni pa zbog toga se još uvijek mogu vidjeti teretnjaci na ovom dijelu puta, a i policija još nije počela da kažnjava prekršioce, vjerovatno i ovaj novi zakon ima uticaja na to.

Iako na tabli piše do kraja septembra još malo i neće biti potrebe za zabranom, ima još dosta raje u Kozarcu ali sezona je zasigurno pri kraju i nema više onakvih gužvi ko do prije nekoliko dana, kada je  Kozarac bio grad koji ne spava…

Jutarnja prozivka je standardna i nerijetko traje do iza podne, teme su svakakve od razmišljanja kako pomoći Kozarcu, pogotovo u društvenom smislu, kako napraviti sadržaje koji će upotpuniti ovu superformu koju imamo, pa do ličnih problema, kako popraviti auto što je riknulo u Sarajevu ili srediti lične dokumente…

Uglavnom, tema na pretek a od akcija najbolje se odradi roštiljada, mada se žale na ovdašnje roštilje, puno troše i mesa i uglja…:)

Kako se smanjuje broj stranih tablica u čaršiji tako se povečava broj posjeta na ovome virtualu, koji je i ove godine ostavio traga u Kozarcu i napravio nekoliko događaja koji čine odličan teren za nastavak ovakvih aktivnost, što je najbitnije polako se i drugi priključuju i zanimaju se kako i na koji način pomoći.

Vjerujem da će nakon ovoga ljeta biti mnogo konkretnih tema o kojima možemo diskutovati i ujedno se još bolje pripremati za iduće. Trenutno su doživljaji još uvijek friški i mnogo je ideja kako unaprijediti događaje poput manifestacije i svega ostaloga što će pomoći boljim uslovima života u Kozarcu, nadam se da ćemo uspijeti i dogodine pripremiti još bolje i zanimljivije dane…

Polako sređujemo i stvari na serveru tako da bi stranica trebala ubrzo da bude ono na šta smo i navikli, naše mjesto gdje se čaršija spaja, a biće i više informacija o proteklim događajima, ako naravno ne odem na godišnji…:)

Selam Kozarac….

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.