Kozarac Jutarnji Trac

Ovih dana je prava guzva u Kozarcu, skoro svaki dan se odrzavaju manje ili vece manifestacije. Prosli petak smo se okupili u Nirvani da obiljezimo prvi zvanican susret clanova nase stranice a ujedno i da se prisjetimo stari dana i muzike iz Vatrogasnog Doma. Ulaz je bio besplatan a ko je htjeo mogao je dobrovoljno kupiti nostalgicnu kartu kao nekada u vatrogasnom domu za 5 maraka. Sva zarada od prodaje karata bice usmjerena ka financiranju izgradnje novog vatrogasnog doma. Moram pohvaliti Iznogouda (Hasu) koji je odlicno odradio pripreme za party. Iako smo na pocetku mislili da ce odaziv biti nesto slabiji Nirvana je bila prepuna dok je muzika trestila do sabaha. Kao sto sam i u Nirvani rekao dok sam (ne)dobrovoljno drzao kraci govor o nasoj stranici nadam se da ce jedan ovakav vid okupljanja postati tradicija i da ce mo se u jos vecem broju sastati ponovo iduce godine.

Juce je zapoceo treci po redu tradicionalni turnir u basketu nazvan po rahmetli Amiru Klucaninu, nakon simbolicne utakmice nasih veterana sa gostima iz Sarajeva Svabo je zvanicno otvorio turnir uz kraci govor prisjecajuci na nase sehide i rahmetli Amira Kljucanina. Nakon predstave svih ekipa na terenu turnir je zapoceo uz mnogobrojne navijace oko terena. Danas se odrzavaju finalne utakmice tako da ce mo veceras znati konacne rezultate.

Toliko za ovo javljanje u kratkim crtama, naravno ovo sve je zabiljezio objektiv nase kamere tako da ce mo nakon svega sloziti jedan opsiran video snimak sa svih manifestacija.

Sellam Kozarac

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.