Zeničanin i Mostarac umrli na plaži, Njemac u hotelu

Zeničanin i Mostarac umrli na plaži, Njemac u hotelu

U proteklih pet dana na neumskim su plažama i hotelu umrle tri osobe a što je unijelo strah među kupače a mobililiziralo liječničke ekipe. Na plaži hotela Zenit prekjučer je pri ulasku u vodu umro Omer Denjo (70) iz Mostara koji je inače bio i teški bolesnik – šećeraš. Odjednom mu je pozlilo pa nije pomogla niti brza policijska i liječnička intervencija.

Na istoj plaži, kako piše Večernji list, početkom tjedna na skoro isti način je umro Hasan Å ehović (71) iz Zenice koji je također bio srčani bolesnik te je i za njega bio koban ulazak u vodu. Istog dana u sobi hotela Sunce nakon kupanja i sunčanja na obližnjoj plaži umro je njemački državljanin Kamke Heinl Nalner (70), a sa prethodne dvije smrti povezuje ga činjenica da je i on bio srčani bolesnik.

 

I dok iz neumskog Doma zdravlja upozoravaju na čestu lošu biometeorološku prognozu za srčane i druge teške bolesnike na neumskim se plažama osjeća strah i nelagoda zbog ova tri smrtna slučaja pa se i svaki malo čudniji pokret i ponašanje starijih kupača proživljava na poseban način.

– Nije nam bilo lako nakon što je pored nas u vodi umro čovjek pa smo se odmah povukli u hotelsku sobu.Ta mi je scena još pred očima ”“ ispričala je ”Večernjakovu “ djevojka iz Sarajeva na plaži hotela Zenit. Posebno su potresena manja djeca pored kojih su na plaži hotela Zenit umrla dva muškarca jer su im traumatične bile scene pokušaja oživljavanja.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.