Laž i licemjerstvo srpskih zastupnika


Srpski zastupnici u Parlamentu BiH na jučerašnjoj sjednici pokazali su da su istinski promotori laži i licemjerja u političkom životu naše države.

Potvrdili su to odbijanjem da se u dnevni red sjednice uvrsti inicijativa Senije Kapetanović o formiranju komisije za ispitivanje stradanja žitelja Prijedora u vrijeme agresije na našu domovinu.

 

To bi bila komisija s istovjetnim ovlastima kao ona već formirana o Sarajevu, a zbog čega su srpski predstavnici u blokadi skoro mjesec držali državnu zakonodavnu vlast.

Tada su Srbi u Državnom parlamentu govorili kako – ako je potrebno – treba formirati komisije za svaki grad i selo u BiH gdje je bilo stradanja. Slagali su.

Laž i licemjerstvo nisu osobito velike mahane političara. Ali, takvo držanje svih jedanaest srpskih zastupnika – i demokrata, i socijalista, i radikala, i socijaldemokrata, i nacionalista – mora biti zabrinjavajuće iz jednog drugog razloga.

Naime, ako nisu spremni dići ruku za formiranje “najobičnije” komisije za ispitivanje stradanja žitelja kraja u kojem su bili koncentracioni logori kojih se ni Hitler ne bi postidio, onda je to pozicija iz koje se ne mogu roditi niti pomirenje, niti stabilan mir, niti prosperitetna država za građane BiH.

Keraterm, Omarska, Trnopolje… zorno pokazuju svu devijantnost ljudskog roda. To su logori koji će još dugo biti mrlja na savjesti civiliziranog dijela čovječanstva. Ali, o tome ne žele razgovarati članovi državne zakonodavne vlasti iz reda srpskog naroda. Kad je već tako, a jeste, onda svima treba biti posve jasno da Karadžićevo i Mladićevo viđenje naše domovine živi u Parlamentu BiH, a u životu ga drži 11 srpskih zastupnika koji su se usprotivili formiranju komisije za Prijedor.

Stoga svi koji misle dobro državi BiH, a posebno ljudi iz međunarodne zajednice kojima je i obaveza BiH približiti Evropi, ne smiju ignorirati činjenicu o sramnom držanju srpskih zastupnika na jučerašnjoj sjednici.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.