Težak poraz fudbalera BiH u Teheranu


Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine neslavno je završila mini-turneju po Aziji. U prijateljskom susretu u Teheranu reprezentacija BiH je na stadionu Azadi, pred oko 40.000 gledalaca, poražena od Irana rezultatom 5:2 (3:2).

Mada su najavljivali mnogo bolju igru i više zalaganja u odnosu na meč sa Korejom nogometaši BiH su u susretu s Iranom prikazali jednu od najlošijih partija. Iranci su dominirali terenom tokom cijele utakmice koristeći nezalaganje bh. nogometaša, posebno odbrambenih igrača koji su pokazali veliku nesigurnost.

Susret je dobro počeo za reprezentaciju BiH, koja je golovima Misimovića i Barbareza u 5., odnosno 17. minuti povela sa 2:0. Dva gola, koja su bila više poklon iranskih nogometaša nego plod smišljenih akcija, bila su sve što su bh. nogometaši uradili u ovom meču.

Ostatak susreta u popunosti je pripao Irancima, koji su u 25. minuti preko Madanchija smanjili na 1:2, a golovima Razaeija i Maidija u finišu poluvremena preokrenuli rezultat. Do konačnih 5:2 iranski reprezentativci došli su u posljednje dvije minute meča, kada su golove postigli Enayati i Khatibi.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.