Oprosti mi draga mati, došlo vrijeme Srbe klati

Uz standardnu ikonografiju “ovih prostora”: papkare što se rotiraju na ražnju, gajbe orošenog piva i pražnjenje šaržera automatskog i poluautomatskog oružja, na tisuće Crnogoraca je u kraljevskom Cetinju proslavilo 55.5 posto referendumskih listića sa zaokruženim “DA”.

Mladi Crnogorci, ostrašćeni novostečenom državnošću i pokojim “nikšićkim” viška, nisu odoljeli da se od dojučerašnje “braće” ne oproste i prigodnom pjesmicom.

 

Na centralnoj proslavi u Cetinju, mnoštvo koje se crvenilo od crnogorskih zastava, šalova i majica uživalo je u glazbi što je treštala iz kafića i sa pozornice, a koja je uključivala crnogorske narodne i hitove grupe “No name”, koja je za razdruživanje zaslužna barem koliko i Milo čukanović.

Ako je vjerovati “Glasu Javnosti”, repertoar se nije ograničio samo na junačko-guslačke epove i boybandovsku sintetiku. Ispred dvora kralja Nikole, uz pečenog vola, alkoholizirani omladinci su uzvikivali parole pune mržnje prema Srbima, a krenula je i pjesma “Oprosti mi draga mati, došlo vrijeme Srbe klati”. Na ovo su ipak reagirali stariji, koji su ih upozorili kako su Srbi ipak njihova braća, nakon čega su pjesmice u kojima se spominju Srbi i klanje više nisu čule.

Čule su se zato priče kako će sada Crna Gora biti Monte Carlo, ali bi onda, napominje reporter, odmah uslijedio povratak u balkansku relanost, jer su mnogi od prisutnih vadili pištolje i pucali po zraku.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.