Hram Zemlje i Piramida ljubavi


Predstavnici Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, predstavili su danas imena dviju novih piramidalnih struktura u Visočkoj dolini-Bosanskoj dolini piramida. Uzvišenja Krstac i Čemerac, dobili su imena Hram Zemlje i Piramida ljubavi koja, prema riječima predsjednika Fondacije Semira Osmanagića, imaju svoje značenje.

“Sunce, Mjesec, Zemlja su kosmička tijela koja su stari narodi poštovali. Piramida Zmaja, svojim imenom, odaje počast graditeljima. A Piramida ljubavi, logično, ljubav je ono što pokreće svijet”, rekao je za Agenciju FENA Osmanagić. Prisutnima je objašnjen presjek radova prvih četrdeset dana iskopavanja. Između ostalog predstavljeni su i rezultati iskopavanja na Bosanskoj piramidi Mjeseca na kojoj su, na kamenim blokovima pronađeni ugravirani simboli među kojima se izdvaja simbol strelice.

Član Upravnog odbora Fondacije Ahmet Bosnić je održao predavanje o fenomenu kamenih kugli koje su istraživači Fondacije pronašli na lokacijama u BiH.

“Važno je istaknutu da se ove kamene kugle ne mogu naći nigdje u Evropi a u BiH ih ima mnogo”, rekao je Bosnić te dodao kako ih je neophodno zaštititi jer već propadaju.

Generalni sponzor Fondacije, BH Telekom objavio je donatorski broj putem kojeg će Fondacija sakupljati dio novca neophodnog za nastavak radova u Visočkoj dolini.

Pozivom isključivo s fiksnog telefona na donatorski broj 094 292 010 Fondacija će dobiti tri KM.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.