Å ta je zajedničko francuskim i bh studentima?

Å ta je zajedničko francuskim i bh studentima?


Francuski studenti i srednjoškolci koji ovih dana prosvjeduju u nekoliko francuskih gradova protiv “Ugovora o zapošljavanju mladih”, a kojima su se pridružili sindikati pokazuje kako smo još uvijek daleko od željene nam Europe, stoji u priopćenju Narodne stranke Radom za boljitak. U ovoj se stranci pitaju, čega se to plaše naši studenti i srednjoškolci, i gdje je taj mladi i kreativni kadar koji bi se trebao boriti za svoju budućnost. Dok ”sedmorica veličanstvenih” kroje njihovu budućnost i budućnost njihove djece, naši studenti ”hrabro” šute.

”Iako ne potičemo nasilje u koje je eskalirao prosvjed francuskih studenata, jer smo za mirne prosvjede, pozivamo bosansko hercegovačke studente da se probude i pokrenu dok ne bude kasno. Pozivamo sve mlade ljude, bilo da studiraju ili ne da se konačno pokrenu i ne dopuste da im sudbinu kreiraju stranke na vlasti, koje se samo deklarativno kunu u cifru od 30 posto mladih na listama, nego da to bude i stvarnost”, stoji u današnjem priopćenju NSRZB.

”Pitamo studente je li im svejedno, što zbog vladajuće politike imaju skupe školarine, nepotizam, marginalizaciju mladih, a uskoro će se pridružiti sramotnoj cifri od preko pola milijuna nezaposlenih. Ako vam pak, nije svejedno poduzmite nešto”, poručili su iz Narodne stranke Radom za boljitak.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.