BH tim zadovoljan početkom rasprave o tužbi protiv SCG


Skup podrške tužbi BiH protiv Srbije i Crne Gore za agresiju i genocid, koji je danas organizovan pred Međunarodnim sudom pravde u Haagu, posjetili su u popodnevnim satima i bh. agent i koagent.

Kako je FENI izjavila direktorica bh. sekcije Društva za ugrožene narode Fadila Memišević, bh. tim je iskazao zadovoljstvo početkom usmene rasprave u vezi s tužbom protiv SCG. Na skupu podrške su među okupljenima bile predstavnice "Udruženja majki enklava Srebrenica i Žepa", Udruženja "Žene žrtve rata" i bivših logorašica, a njima se pridružila i grupa logoraša koji sada žive u Berlinu, te bh. studenata iz Dizeldorfa.

Sudionici skupa podrške tužbi BiH nosili su transparent dug 60 metara s imenima 8.160 ubijenih u genocidu u Srebrenici, dok su studenti iz Dizeldorfa od 10 do 15 sati čitali imena srebreničkih žrtava.

Memišević je kazala kako se predstavnici bh. udruženja sutra vraćaju u BiH, a grupa ljudi koja živi u Holandiji nastojaće osigurati kontinuitet okupljanja sve do 9. maja, do kada je predviđeno da traje rasprava u Haagu.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.