Specijalni predstavnik predsjedavajućeg OSCE-a u posjeti BiH


Specijalni predstavnik predsjedavajućeg OSCE-a, ministra vanjskih poslova Belgije Karela de Guchta, senator Pierre Chevalier doputovao je jučer u posjetu Bosni i Hercegovini, a jutros se sastao s ministrom vanjskih poslova BiH Mladenom Ivanićem.

Kako je na konferenciji za novinare u Sarajevu kazala glasnogovorica Misije OSCE-a u BiH Mersiha Čaušević-Podžić, na ovom sastanku je razgovarano o ustavnim promjenama, predstojećim izborima i pregovorima vođenim u okviru Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju. Nakon sastanka s ministrom Ivanićem, senator Shevalier sastao se s višim zamjenikom visokog predstavnika ambasadorom Martinom Neyom.

Senator Shevalier je nakon toga otputovao za Mostar, gdje će se susresti s predsjedavajućim Gradske skupštine Mostara Muratom Čorićem i kantonalnim premijerom Miroslavom Čorićem.

Posjeta senatora Chevaliera ima za cilj pružanje podrške bliskoj suradnji u okviru partnerskog odnosa koji postoji između OSCE-a i građana BiH, na početku 11. godine otkako je Misija u velikom obimu prisutna na terenu u ovoj zemlji, kazala je Čaušević-Podžić.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.