Cerić: Uvrede na račun muslimana pokazatelj su islamofobije u Europi


Poglavar Islamske zajednice u BiH Mustafa Cerić ocijenio je kako objavljivanje karikarura uvredljivih za muslimane u nekim europskim medijima pokazuje da se Europa mora liječiti od islamofobije.

Kako u subotu prenose mediji u BiH, reis-l-ulema Cerić je u hutbi (propovjedi) održanoj u petak tijekom središnje molitve u sarajevskoj Begovoj džamiji komentirao i sukobe izazvane objavljivanjem karikatura za koje muslimani drže da vrijeđaju njihova vjerska osjećanja.

“Doista je ružno to što nam se ovih dana poručuje u Europi, posebice nama muslimanima u BiH nakon genocida u Srebrenici. Taj odnos Europe kroz jedne periferne novine u Danskoj prema najvišim vrijednostima muslimana ne bi bio vrijedan pažnje da se u njemu ne krije nešto mnogo opasnije – mržnja prema islamu i muslimanima”, kazao je Cerić okupljenim vjernicima.

Poglavar Islamske zajednice u BiH drži kako je opravdano upitati se je li zabrana manifestiranja antisemitizma u Europi našla svoj dodatak u slobodnom iskazivnju antiislamizma.

“To je opasno za Europu. I Europa se treba liječiti od te bolesti – bolesti islamofobije”, kazao je Cerić.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.