Humanitarna Organizacija “Jetimi” u Kozarcu…


Autor: tim JETIMI

 

Dragi naši donatori, HO Jetimi su bili u decembru i januaru na nekoliko mjesta na terenu. Iz obaveze prema Vama želimo da to i objavimo. Svaka Vaša donacija mora i biće transparentna tako da svi Vi koji ste za bilo šta preko HO Jetima donirali imate uvida gdje su sredstva i otišla.

 

Ovogidišnja posjeta Kozarcu bila je u nekoliko pravaca usmjerena. U prvoj liniji su bila djeca familije Velić, pa poslije toga familije onih koji nemaju nikakvih primanja a ni mušku osobu u kući. Našli smo i jedan stari bračni par, (trenutno najstariji bračni par u Kozarcu) koji nemaju nikoga svoga niti ikakva primanja. Sve naše posjete su i dokumentovane tako da će svaka od njih sa opisom biti i postavljena na stranicu. Danas ćemo napisati nekoliko rečenica o našoj posjeti porodici Velić.

Naš dolazak u Kevljane (mjesto gdje je nastanjena porodica Velić) je bio ne najavljen, tako da staratelja nismo našli kod kuće. Poslije telefonskog razgovora njegove supruge i njega on se jako brzo pojavio kod kuće na naše zadovoljstvo.

Stanje kod porodice Velić trenutno nije kritično sto se tiče garderobe i prehrane. U pozadini dvorišta je izgradena štala, kupljena je jedna krava, tako da djeci mlijeka neće nedostajati. Takođe je osiguran i ogrijev za ovu zimu, tako da smo mi došli u situaciju da pronađemo adekvatno rješenje kako da se i dalje pomaže ovoj familiji i to u jednom jako kratkom roku. Sva trojica smo imali svega nekoliko dana pred sobom, a veliku želju da pomognemo i olakšamo život ne samo familiji Velić nego i svima onima kojima je pomoć bila neophodna.

HO Jetimi su donijeli odluku da se familiji Velić mjesečno isporučuje potrošačka korpa u vrijednosti od 300 KM. Potrošačka korpa će biti isporučena od strane Azre Filović ( trgovina REMA) svakoga mjeseca.

O sadržaju potrošačke korpe odlučuje sama Azra Filović koja zna šta treba jednoj familiji sa petoro djece u jednom mjesecu za prehranu.

Isto tako smo organizovali i sezonsko snabdjevanje djece garderobom. Zimska sezona je već počela tako da ćemo mi biti aktivni tek na proljeće.
Rok do kada će se ovo o potrošačkoj korpi odvijati nije postavljen, za sada smo rekli do daljnjega, ili bolje receno dok se ne bude našlo bolje rješenje za ovu djecu.

Velika Vam hvala svima!

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.