SAVEZ LOGORAÅ A BiH TRAŽI ZABRANU RADA SDS-a I UKIDANJE RS-a


Od pregovora o promjenama Ustava BiH koje bi BiH transformirale u modernu evropsku državu i omogućile joj brži pristup Evropskoj uniji nema ništa zbog stalnih opstrukcija koje konstantno dolaze iz Republike Srpske i SDS-a, a najnovije odluke Vlade RS-a i njenog predsjednika Pere Bukejlovića jasno pokazuju da se SDS nije distancirao od zločinačke politike, saopćeno je danas iz Saveza logoraša BiH.

Iz ovog udruženja naglašavaju kako je odluka vlade RS-a da finansira ratne zločince, haške zatvorenike, i materijalno osigura njihove porodice suluda i skandalozna čak i za rukovodstvo Saveza logoraša RS. “Nije ni čudo, jer je SDS fašistička organizacija koja nije promijenila svoj koncept i politiku djelovanja od 1992. godine. Ona je isključivi krivac, sa SR Jugoslavijom, za agresiju na RBiH, za zločin i genocid počinjen nad njenim narodom od 1992. do 1995. godine”, smatraju u Savezu logoraša BiH.

Logoraši BiH, koji su prošli sve strahote konc logora organiziranih od strane fašističkog SDS-a, ogorčeni su što niko od domaćih institucija, niti od međunarodne zajednice, ne reagira i ne poduzima nikakve mjere. Na taj način se prećutno odobrava koncept i politika fašističkog SDS-a.

Zbog toga će Savez logoraša BiH tražiti od međunarodne zajednice, visokog predstavnika za BiH i nadležnih domaćih institucija zabranu rada i djelovanja SDS-a i ukidanje RS-a, tvorevina nastalih na zločinu i genocidu. Savez logoraša BiH će se zalagati i podržavati one snage i reforme koje će BiH kao normalnu državu odvesti u Evropsku uniju.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.