Nocna Spika

Kozarac je i danas bio u soku,  glavna tema svih prica su Vehid Jaskic i rahmetli Mirsad Mika Arifagic kojem se klanjala dzenaza danas u 14:00 sati.  Sa slika mozete vidjeti da se okupio veci broj Kozarcana za poslijednji ispracaj naseg prijatelja, brata i cijenjenog sugradanina koji je bio sastavni dio carsije i bez kojeg ce carsija ostati zanijemljena jos dugo vremena. Koliko sam cuo Vucko  je van zivotne opasnosti iako je jos u teskom stanju danas je bio pri svijesti i raspitivao se za Miku. Jutros su dobrovoljni davaoci krvi  iz Kozarca isli za Banja Luku da mu pomognu koliko mogu mada mi nije jasno kako moze biti bolnica da nema krvi za hitne slucajeve. 

Zima je stigla, kako u nasim srcima tako i u carsiji je osjetljivo pravo zahladjenje tako da se ne izlazi vani bez debele jakne i full zimske opreme ukljucujuci sal i rukavice. Snijega jos nema, prognoziraju ga negdje u Januaru mada je poledica na cesti kobnija nego snijeg jer zna covjeka iznenaditi kad se najmanje nada.

Carsija se polako puni i uskoro ce nas biti vise u stvarnoj carsiji nego u ovom virtualu, Svabo nam je jos u Zagrebu  on se vraca akobogda u Nedelju da nastavi sa svojim redovnim aktivnostima. Koliko sam vidjeo praonica je pocela sa radom i prve se musterije vec obraduju……..
Toliko za ovo javljanje od mene,
svima koji planiraju dolazak u Kozarac zelim sretan put, vozite oprezno i akobogda vidimo se uskoro

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.