U kući pronađeno oružje

U kući pronađeno oružje

Å AMAC/DOMALJEVAC – Vojnici EUFOR-a uz asistenciju policije i EUPM-a otkrili su u utorak veću količinu naoružanja i municije koje je bilo skriveno u kući u naselju Bazik kod Å amca/Domaljevca u Posavskom kantonu.

Kako je saopšteno iz EUFOR-a u ovoj akciji jedna osoba je uhapšena, ali njen identitet nisu željeli da otkriju.

U kući su pronađene 83 protivpješadijske mine, pet protivtenkovskih mina, šest ručnih bombi, deset tromblona, pet raketa, 2.158 komada municije, 23 okvira za municiju i druge vrste eksploziva i vojne opreme.

U EUFOR-u ističu da su zadovoljni dobrom saradnjom među učesnicima akcije. Istragu o pronađenom naoružanju vodi nadležno tužilaštvo.

U EUFOR-u podsjećaju da su na području zvorničke opštine u protekla četiri dana u akciji “Žetva” prikupili 66 ručnih bombi, 21 granatu, četiri lansera i osam pušaka. Takođe, prikupljeno je i 1.548 komada metaka, eksploziv i vojna oprema. Punktovi za prikupljanje ilegalnog naoružanja bili su otvoreni od 17. do 20. decembra u Kozluku i Karakaju, a osim toga patrole EUFOR-a naoružanje su prikupljale i po sistemu od “vrata do vrata” i u zvorničkim selima Kiseljak, Tešići, Durići, Mahmutovići i Kovačevići.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.