Prva ljubav…

Prva ljubav…


Ferid-Leka piše:

Ja treca godina masinske, ona druga medicinske. Ja iz Kozarca, ona iz Prijedora. Poznanstvo preko moje komsinice i njene skolske, ljubav na prvi pogled…

Ispocetka je bilo samo setnja od medicinske do keja sa rucicama. Tako je pocelo i moje prvo pusenje, kao frajer ne pusi a mala pusi. Sve je bilo ko iz bajke, snijeg je te zime padao, mnogo autobusi su rjedje vozili ali ja uporno ujutro idem na redovnu nastavu a navece na praksu, takav je bio izgovor kod kuce.

U skoli sam na svu srecu poceo i dobre ocjene dobivati tako da sam imao odmah i vecu slobodu. Kad bi dosla moja ljubav u Kozarac, mislio sam da nas svi gledaju, jer smo se setali polako i uvjek se drzali za ruke… Negdje u zadnjem redu kina pali su i prvi poljubci. Tako smo docekali proljece i sve je bilo ok dok me nije upoznala sa svojim bratom Zlajom, koji je poceo da pravi probleme.

Sto je vise on pravio probleme to smo mi sve duze bili zajedno. Sa zavrsenom masinskom odlazim u Zagreb. Placemo na stanici obadvoje i kunemo se jedno drugom da samo nas smrt moze rastaviti. Odlasci, dolasci, rastanci i konacno problemi…  Zbog mog ne redovnog dolaska, a takodje zbog brata koji se u to vrijeme pomalo poceo i drogirati.

Tako da je poceo da i nju ucjenjuje kod roditelja, kao decko iz Kozarca. Dolaze problemi jedan za drugim a ja se nikako ne mogu pomiriti da izgubim svoju prvu ljubav… Zapocetu skolu u Zagrebu, prekidam i vracam se u Kozarac. Dva tri mjeseca smo skupa svaki dan, ja ne radim a ni ona, tako da me roditelji salju u vojsku. Odlazim i ponovo rastanak, opet suze i obecanja da ce me cekati, jer smo se u medjuvremenu dogovorili da se uzmemo po mom povratku.

Prvi mjesec vojske, svaki dan stizala su pisma, a takodje sam i ja  odgovorao… Dolazi zakletva, moja ljubav je tu, prisutna…  Ja mirno stojim, sav sretan izgovaram rijeci zakletve ali ne one vojnicke, nego u sebi zaljubljenicke.

Ona odlazi i ne sluteci da je to nas zadnji randevu. Polako su pisma postajala rjedja i redja a nakon pet mjeseci su prestala skroz dolaziti jer je moju prvu ljubav njen otac udao za sina svoga kolege. Njen otac nije bio ne skolovan covjek ali mu je smetalo sto sam ja dijete poljoprivrednika, jest bogatog ali…  Dani su mi prolazili u tugi i u to vrijeme najradje se nebi ni vraco iz vojske. Vratih se iz vojske i ubrzo upozna drugu ljubav, a moja prva se rastade. Par puta mi se javljala i porucivala da se pomirimo ali ja nisam htio . Poslije sam se ja  ozenio a ona ponovo udade, tako da je sad sretno udata a i ja sretno ozenjen. Nekad mi se desi da u mislima odlutam do keja i krivog drveta gdje smo se prvi put poljubili, gdje smo prvi put razmisljali o nasoj djeci , gdje se budio  nas svijet… 

I to je bila moja prva ljubav. Mi se i danas vidimo ali o proslosti ne pricamo .Ako ovo budes citala znaj da si bila moja prva ljubav, jer znam da bi  jednog dana i ti ovo sve isto napisala. HVALA TI ZA SVE MOJA PRVA LJUBAVI.

Sa ovom pricom sam htio da se sjetim jednog kolege davno koji mi je ovo ispricao , , pa sam mislio da malo promjenImo teme  da malo opisemo i drugu stranu zivota pa ako vam se bude svidjelo mozda bude jos.  Ferid -leka

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.