Ilijaz Zenkić o Kozarcu i ”Svjetskom Kongresu Kozarčana “

Ilijaz Zenkić o Kozarcu i ”Svjetskom Kongresu Kozarčana “


U subotu (12. Novembra) u kasnim večernjim satima u studiju Radija Bostel, gost emisije ”Razgovor spovodom “ je bio naš Kozarčanin i inicijator za pokretanje ”Svjetskog Kongresa Kozarčana “ gosp. Ilijaz Zenkić.

U prijatnoj i opuštenoj atmosferi razgovaralo se o svemu i svačemu, o historiji Kozarca, Ilijazovom dolasku u Ameriku, njegovim aktivnostima, ideji o ”S. Kongresu Kozarčana “, Radiju Bostel-Kozarac i planovima za budućnost.

Ja vam nebih puno o tom intervju jer ga možete skinuti i poslušati sa stranice RTV Bostel www.rtvbostel.com ili direktno sa linka http://www.rtvbostel.com/radio_bostel_11_12_05.wma i sami uživati u ovom intervju a potom zaključiti šta nam je svima raditi u sklopu ”Svjetskog Kongresa Kozarčana “ Imamo dosta posla i, čini se, da smo u trci svremenom da što prije počnemo organizovano djelovati za naš voljeni kraj.

Evo samo ovo pitanje auto praone u samom centru Kozarca i to još na mjestu Vatrogasnog, pa da čovjeku dođe muka od te bruke da neko i pomišlja da napravi autopraonu u centru Kozarca a da ne govorim o Vatrogasnom.

Zaista, zaista je sazrijelo vrijeme da se nešto organizovano uradi, i iako smo skučeni s vremenom bolje se je organizovati kako treba i efikasno djelovati nego sve nabrzinu i onda imati problem.

Mislim da o samom organizovanju biće vam puno jasnije poslije poslušanog intervjua. Samo bih naglasio, a što nije bilo u intervju a opet je Zenkićeva inicijativa, što se lično i meni dopada, da u tom Odboru Kongresa neće biti funkcija kao što su Predsjdnik, Podpredsjdnik i dr., nego Koordinatori. Prošlo je vrijeme lidera.

Još da vam pojasnim ko je sve na slikama koje su urađene tokom emisije: voditelji programa su Å efket Porčić i Edin Korajkić, DJ (nisam siguran jel”™ se ovako piše) naš vrijedni Kamber Hadžić, tu je i vlasnik RTV Bostel Nihad Mehanović, Ilijaz Zenkić i moja malenkost. Ekstra sličica na kraju je moja kćerkica Kanita.

Dragi moji, ovih dana sam prezauzet i ja vam se ovom prilikom svima od srca zahvaljujem na komentarima i e-mailovima podrške.

Dužan sam vam i neka pojašnjenja i odgovore na neka pitanja, ali o tom potom, uskoro, ako Bog da. Bojim se da vam ne dosadim jer često se javljam u posljednje vrijeme.

Nekako bih najviše volio da sam u Kozarcu pa da onda sve to lijepo ispričam našem Å vabi a on to onda ovdje lijepo napiše, pojasni i prikaže.

Mahsuz selam,
Sade.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.