KOZARAC-Jutarnji trač…

KOZARAC-Jutarnji trač…


Sinoć je Bosnjački kulturni centar “Bošnjak” iz Biel-Bienne organizovao Bajramsko sijelo. U prepunoj sali gosti su mogli da uživaju uz našu muziku i naše bosanske specijalitete.

Pored toga moglo se još i vidjeti nastup naše Bošnjačke omladine koji su izveli nekolko tradicionalnih folklornih igara.

Ovu informaciju poslao nam je naš Nećko, i kako je krenuo dobiće prvi radno mjesto kao dopisnik naše stranice iz inostranstva, pogotovo Å vicarske Kantona Bern…:)

U čaršiji je danas bilo mirno, više nego što je i uobičajno, ali razumljivo, nedelja nakon Bajramskih praznika može biti samo takva, pogotovo još kad je oblačno i maglovito uz to i prohladno vrijeme…

Ovih dana čiste se i posljednji ostaci ruševina nekadašnjeg Doma, Dobrovoljnog Vatrogasnog Društva Kozarac, koje je osnovano još davne 1892. godine. Na žalost, ne radi se, kako sam ja u prvi mah zaželio, o počecima radova na obnovi Doma, već kako sam čuo, jedan naš sugrađanin je iznajmio od Opštine ovaj komad zemlje kako bi tu otvorio Auto praonu….

Toliko o DVD Kozarac 1892….

Naši fudbaleri FK Bratstva, pobjedili su danas pred domaćom publikom, ekipu FK “Slaven” iz Dobrilje, visokim rezultatom 4:0 .

Sa velikom lakoćom, naši momci, su danas nadigrali goste iz Dobrilje, a golovi su se nizali tokom cijele utakmice…

Sa dva gola prednosti otišlo se na odmor a u nastavku susreta, do kraja, postignuta su još dva pogotka…

Ovom pobjedom naša ekipa osiguraće sebi poziciju u vrhu tabele…

Ostalo je klasika, možda bi se moglo reči i koja više u vezi Vatrogasnog, ali čemu tanjiti tipke na tastaturi, već se i suviše otkucalo teksta na tu temu, tako da je ova današnja vijest, jedna vrsta hladnog tuša, pa kontam ima li smisla išta više i reči…

Kao i na forumu, gdje niko nema konkretan prijedlog, već samo ulogu opozicije i kritičara, pa zbog toga kontam da i nije loša ona: “Ono što se prešuti zlata vrijedi”,… Å ta vi mislite?

Toliko, uživajte barem u slikama…

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.